Fortis Bank

Published: 17:40 10.03.2004 GMT+1 /HUGIN /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Samenstelling van de Raad van Bestuur

Op de vergadering van 10 maart 2004 besliste de Raad van Bestuur van Fortis om het huidige co-voorzitterschap van Prof. Dr. Jaap Glasz en Graaf Maurice Lippens, non-executive bestuurders, te vervangen door één enkele voorzitter. Gezien Mr. Glasz in 2005 de door de Raad van Bestuur bepaalde leeftijdsgrens zal bereiken, zal Mr. Lippens optreden als enige Voorzitter van Fortis, na sluiting van de Aandeelhoudersvergaderingen van 26 mei 2004

De Raad van Bestuur besliste eveneens om aan de Aandeelhouders van Fortis de herbenoeming voor te dragen van Dhr. Anton van Rossum, CEO, als executive bestuurder en de (her)benoeming van non-executive bestuurders. Deze mandaten zijn voor een periode van drie jaar.

De Raad zal aan de Aandeelhouders voorstellen om Dhr. Glasz, Ir. Jan-Michiel Hessels en Baron Piet Van Waeyenberge te herbenoemen. Dhr. Philippe Speeckaert, wiens huidig mandaat dit jaar eveneens ten einde loopt, heeft de wens te kennen gegeven om geen nieuw mandaat als Fortis bestuurder uit te oefenen. De Raad zal aan de Aandeelhouders aanbevelen om Baron Philippe Bodson (59) als non-executive bestuurder te benoemen.

Baron Valère Croes en Burggraaf Etienne Davignon, die de door de Raad van Bestuur bepaalde leeftijdsgrens hebben bereikt, zullen niet meer beschikbaar zijn voor herbenoeming.

Dhr. Croes kwam in 1963 bij de verzekeringsmaatschappij, het huidige Fortis AG, en werd voorzitter van het Directiecomité in 1985. In 1990, bij het ontstaan van Fortis, werd hij Ondervoorzitter van het Executive Committee van Fortis en was Voorzitter, tot 1996, van Fortis in België en van Fortis Insurance International.

In 1997 werd Dhr. Croes non-executive bestuurder van Fortis en sinds 2000 zit hij het Auditcomité voor. Hij was zeer nauw betrokken bij het ontstaan van Fortis en speelde een belangrijke rol in de algemene ontwikkeling van de groep van 1990 tot nu.

Dhr. Davignon maakte vanaf 1989 deel uit van de Raad van Bestuur van de verzekeringsmaatschappij, het huidige Fortis AG, en is non-executive bestuurder en Ondervoorzitter van Fortis sinds haar ontstaan in 1990. Gedurende alle jaren dat Dhr. Davignon bestuurder was van Fortis, genoot de Raad van Bestuur van zijn uitgebreide zakelijke en internationale ervaring, evenals van zijn sterke inzet in de ontwikkeling van Fortis.

Dhr. Speeckaert trad in 1989 toe tot de Raad van Bestuur van de verzekeringsmaatschappij, het huidige Fortis AG, en is non-executive bestuurder van Fortis sinds haar ontstaan in 1990. Sinds 1995 is Dhr. Speeckaert lid van het Auditcomité, met een inbreng van zijn deskundigheid inzake auditgerelateerde aangelegenheden in zowel het comité als de Raad.

De Raad van Bestuur heeft haar diepe dankbaarheid uitgesproken voor de belangrijke bijdragen die Dhr. Croes, Davignon en Speeckaert hebben geleverd aan de ontwikkeling van Fortis en het werk van de Raad van Bestuur.

Dhr. Bodson is geboren in 1944 en heeft de Belgische nationaliteit. Na drie jaar bij McKinsey in Parijs en vier jaar bij Daus Bank, eerst in Duitsland en nadien in de VS, kwam hij in 1977 bij Glaverbel om er van 1980 tot 1989 CEO te zijn. Van 1989 tot 1999 was hij CEO van Tractebel. Van september 1989 tot december 1998 was hij non-executive lid van de Raad van Bestuur van Fortis, waar hij heeft meegewerkt aan haar oprichting en actief heeft bijgedragen aan haar ontwikkeling. Van 1999 tot 2003, was Dhr.Bodson Belgisch Senator. Hij is non-executive bestuurder in de Belgische beursgenoteerde bedrijven Exmar en Immobel. De Raad van Bestuur baseert haar aanbeveling om Dhr. Bodson te benoemen als non-executive lid van de Raad van Bestuur op zijn ervaring en kennis inzake management en financieel beheer in het internationale bedrijfsleven.

Voorstellen voor de benoeming van bijkomende non-executive bestuursleden zullen worden aangekondigd na de zitting van de Raad van Bestuur van 21 april en zullen worden opgenomen in de agenda's van de jaarlijkse Aandeelhoudersvergaderingen die zullen plaatsvinden op 26 mei, om 9:30 in Brussel en om 14:30 in Utrecht. Deze agenda's worden gepubliceerd in de loop van april.

Later vandaag, 10 maart 2004, zal de Raad van Bestuur beslissen over de Resultaten van Fortis voor 2003 en het voorstel van dividend dat voor beslissing aan de Aandeelhouders zal worden voorgelegd. Het persbericht over de resultaten en het dividend zal op donderdag 11 maart, voor de opening van Euronext, worden uitgestuurd.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het terrein van bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 24,8 miljard (29/02/2004) en circa 54.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor particulieren, bedrijven en publieke instellingen. Buiten haar thuismarkt richt Fortis zich op geselecteerde marktsegmenten. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

32 (0) 2 565 35 84
Utrecht:
31 (0) 30 257 65 49
Investor Relations:

Brussel:

32 (0) 2 510 52 28
Utrecht:
31 (0) 30 257 65 46

Klik hier voor de PDF versie