Gemeente Baarn

Ondertekening prestatiecontract Wonen, welzijn en zorg

08-03-2004

Woensdag 10 maart om 14:00 uur ondertekenen burgemeester mevrouw Wolterink-Oremus van de gemeente Baarn en gedeputeerde mevrouw Kamp van de Provincie Utrecht het prestatiecontract over Wonen, welzijn en zorg. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Met de ondertekening van het prestatiecontract biedt de provincie een financiële ondersteuning van 45.000 aan de gemeente ter stimulering van woon-, zorg- en welzijnsinitiatieven in Baarn. De provincie Utrecht wil met haar programma Wel Thuis! alle betrokken partijen stimuleren om meer geschikte woningen en voorzieningen te creëren voor mensen die extra zorg nodig hebben. Om dit beleid te stimuleren biedt de provincie o.a. financiële ondersteuning aan 10 gemeenten in de provincie, waaronder de gemeente Baarn. De gemeente Baarn treedt als regisseur op bij het woon-, zorg- en welzijnsbeleid voor mensen die extra zorg nodig hebben. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het stimuleren van de samenwerking tussen betrokken partijen als woningbouwverenigingen, zorgverleners en zorgvragers.

Van de kant van de provincie Utrecht en de gemeente Baarn wordt een toelichting gegeven op het prestatiecontract en het project Wonen, welzijn en zorg. Vervolgens wordt het prestatiecontract ondertekend waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 14.30 uur.