Productschap Wijn

Nieuws

Expositie "Leven als God in Frankrijk"

PERSBERICHT

Expositie Leven als God in Frankrijk

Vanaf 10 maart a.s. kunt u even een kijkje nemen in het paradijs. Dan opent het Wijnmuseum te Arnhem haar deuren voor de expositie Leven als God in Frankrijk. Tijdens deze tentoonstelling die is opgezet in het kader van de Boekenweek, ontdekt u dat dit land niet voor niets met afstand de populairste vakantiebestemming voor Nederlanders is. Veel van onze landgenoten genieten van het Franse leven en vestigen zich zelfs permanent in la douce France. De tentoonstelling blijft zeker tot het einde van het vakantieseizoen te bezichtigen.

U kunt in het museum een grote collectie oude en nieuwe boeken over Frankrijk op wijngebied, reisgidsen en kookboeken bewonderen. Temidden van de vele flessen wijn kunt u even wegdromen en denken aan alle genoegens die het leven als God in Frankrijk met zich mee brengt.

In de oude wijnkelders wordt u verder, bij het bekijken van de tientallen displays met levensechte poppen, langs het proces van wijn maken geleid. Alles wat daarbij komt kijken ziet u in het Wijnmuseum. U beleeft het verhaal van druif tot wijn. U ziet hoe de boer zijn wijnstokken verzorgt en van het druivensap prachtige wijnen maakt. Kijk ook eens om de hoek van de kelder hoe de handelaar zijn wijn selecteert, vervoert en verder begeleidt. U maakt in dit unieke stukje Frankrijk in Arnhem kennis met de rijke historie en cultuur van deze heerlijke drank.

Mocht u na het aanschouwen van zoveel moois en lekkers trek hebben gekregen in een goed glas wijn, dan bent u in het Wijnmuseum op de goede plaats.

Openingstijden wijnmuseum:

Dinsdag t/m vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur

Elke zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur.

Groepsbezoek gaarne op afspraak.

Entree:

Per persoon 3,00. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding 1,50

Voor meer informatie of andere fotos:

Nederlands Wijnmuseum Arnhem

Astrid Donders

Velperweg 23, 6824 BC ARNHEM
Telefoon: 026 4424042
www.wijnmuseum.nl
info@wijnmuseum.nl

EXTRA INFORMATIE

Neem de proef op de tong
De ideale manier om meer te leren over de kunst van het wijnproeven is onze Donderdagavond Wijnavond te bezoeken. Van 17.00 tot 20.00 uur zetten wij de deuren open voor iedereen die van een goed glas wijn houdt. Kijken, ruiken, proeven én genieten is het motto. Het is mogelijk een zestal wijnen te proeven, onder begeleiding van een wijnkenner, maar gewoon binnenlopen en een heerlijk glas wijn drinken kan ook. Op de proeftafel staat elke week een andere selectie uit ons rijke assortiment. Ontdek zo de wijnschatten van Arnhem!


Copyright © 1996-2004 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum