Gemeente Zwolle

Dit is Zwolle Tips & Trucs


Datum uitgave: 09-03-2004

Onderwerp: afval

De gemeente Zwolle is in 2003 gestart met een project dat de leefbaarheid binnen woonwijken wil verbeteren. Dit project heet 'Dit is Zwolle'. Het project is ontstaan uit de gedachte dat niet alle Zwollenaren zich prettig voelen in hun eigen woonomgeving. Onder de paraplu 'Dit is Zwolle' worden allerlei kleine en grotere acties gevoerd, die de leefbaarheid binnen wijken kunnen verbeteren. U zult daarover in 2004 regelmatig berichten lezen. Eén van de acties richten we op u. Want u kunt zelf een heleboel doen om uw eigen gevoel van veiligheid te vergroten. Onder de titel ´Tips en trucs` zult u regelmatig op deze pagina kleine handwijzingen vinden, waarmee u uw voordeel kunt doen. Afval
Rondslingerend afval is veel mensen een doorn in het oog en geeft een straat of wijk een minder prettige uitstraling. U kunt zelf, met uw buren, ervoor zorgen dat uw eigen blok of straat een schone indruk geeft.
·Hang de afvalkalender op een zichtbare plaats, zodat u zich nooit kunt vergissen in de data, ook niet rond feestdagen.
·Lever grofvuil gebundeld aan, zodat het niet kan verwaaien.
·Als u oud papier aan de weg zet, zorg dan dat dit in dichte dozen zit, of bind het vast met touw.
·Zet uw afval niet te vroeg aan de weg, u bent zelf verantwoordelijk voor het afval tot het moment dat het wordt opgehaald.
·Plaats geen los afval naast afvalverzamelcontainers.
·Gebruik voor het aanbieden van afval het inzamelmiddel dat u is toegewezen, bijvoorbeeld uw afvalcontainer.
·Dek meubels, tapijt en matrassen af; als ze natregenen zijn ze niet te tillen.

Bron: Gemeente ZwolleDatum van 09-03-2004 tot 22-03-2004