Gemeente Zwolle

Ook 2004 staat in teken van veiligheid en leefbaarheid in Zwolle


Datum uitgave: 09-03-2004

Onderwerp: beheer openbare ruimte; bouw & verbouw; milieu

Het college van B&W heeft het handhavingprogramma 2004 vastgesteld. Het handhavingprogramma beschrijft welke controletaken van de gemeente in 2004 prioriteit krijgen. Het gaat om de taken op het gebied van milieu, bouw, ruimtelijke ordening, openbare ruimte en brugbediening. Het handhavingprogramma 2004 heeft, evenals in 2003, als thema veiligheid en leefbaarheid. Dat betekent dat bij het prioriteren deze twee elementen de doorslag geven. Deze thema´s zijn voor alle teams van de afdeling Toezicht & Handhaving uitgewerkt. De doelstelling van het college is om te komen tot een effectieve, efficiënte en integrale handhaving. Het ambitieniveau van de gemeente is hierbij hoger dan met het aantal medewerkers waargemaakt kan worden. Alleen al om die reden is prioritering noodzakelijk. Milieu-inspectie en Milieuhandhaving
De teams Milieu-inspectie en Milieuhandhaving voeren controles uit op het gebied van lozingen van gevaarlijke stoffen en aanbieding van (huishoudelijk) afval. Alle klachten over afval worden in 2004 onderzocht. Ook worden alle bedrijven met een vaste regelmaat bezocht en gecontroleerd op de naleving van de milieuvergunning. Daarnaast wordt gecontroleerd op de naleving van het bouwstoffenbesluit, het CFK-besluit, verwijdering van bouw- en sloopafval en asbestverwijdering.

Bouwtoezicht
Het team Bouwtoezicht zal zich in 2004 met name richten op constructieberekeningen en energie-prestatienormen. Als wordt gebouwd zonder vergunning kunnen illegale en onveilige situaties ontstaan. Dus vindt ook controle plaats op de naleving van verleende bouwvergunningen. Alle klachten over illegale bouwactiviteiten of sloop worden in 2004 in behandeling genomen.

Markten & Havens
Het team Markten & Havens zal dit jaar op alle marktdagen toezicht houden op marktplaatsvergunningen en standplaatsvergunningen. Ook ligplaatsvergunningen worden dit jaar regelmatig gecontroleerd. De havenmeesters houden verder toezicht op de scheepvaart en op de wateren in het buitengebied. De medewerkers brugbediening bedienen de negen Zwolse bruggen, waarvan vier bruggen op afstand worden bediend.

Zie ook: Bouwen algemeen
Markten standplaatsvergunning
Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 09-03-2004 tot 15-03-2004