VODAFONE
http://www.vodafone.nl

David Jones benoemd tot Chief Operating Officer Vodafone K.K.

Tomas Isaksson, nieuwe Chief Executive Officer van Vodafone Nederland

Maastricht, 10 maart 2004 - David Jones is benoemd tot Chief Operating Officer van Vodafone K.K. (Japan). Tomas Isaksson, nu Chief Executive van de regio Amerika van Vodafone, zal David Jones opvolgen als Chief Executive Officer van Vodafone Nederland. Beide benoemingen zullen per
1 april 2004 ingaan.

David Jones was sinds augustus 2001 Chief Executive Officer van Vodafone Nederland. Onder zijn leiding heeft het bedrijf, naast de geboekte uitstekende financiële resultaten en de toegenomen effectiviteit, zowel Vodafone live! als de eerste UMTS dienst in Nederland succesvol geïntroduceerd.

Vodafone K.K. is de op twee na grootste mobiele operator in Japan met meer dan 14 miljoen klanten. Vodafone bezit 69.7% van de aandelen van Vodafone K.K.

Tomas Isaksson is al 26 jaar werkzaam in telecommunicatie, waarvan 16 jaar bij Ericsson. Hier bekleedde hij een aantal functies waaronder die van President of Ericsson Radio Systems Inc. in de Verenigde Staten. In 1994 werd hij President bij Europolitan AB in Zweden en in november 1995 werd hij benoemd tot President en CEO van Europolitan Holdings AB. In maart 2000 werd hij benoemd tot President van Global Platform and Internet Services bij Vodafone AirTouch Plc and in januari 2002 werd hij verantwoordelijk voor de belangen van Vodafone in de Verenigde Staten en Mexico als Chief Executive Officer van de regio Amerika.

/ / / / / / / / / / / / / /

Een foto van Tomas Isaksson is rechtenvrij opvraagbaar via ANP Perssupport.

10 mrt 04 08:20