Gemeente Brielle


afbeelding: Persberichten

Stichting Zuidwester start buurtwinkel Vierpolders (10-03-2004)

In Vierpolders gaan cliënten van Stichting Zuidwester in 4 appartementen op het voormalige terrein van Berkel wonen. Zij gaan ook de winkel exploiteren die in het complex komt. Inwoners uit Vierpolders kunnen er hun dagelijkse boodschappen doen. De winkel zal gerund worden door mensen met een handicap. Medewerkers van Zuidwester zorgen voor de begeleiding.
Ook zullen de appartementbewoners/winkelbedienden binnen hun mogelijkheden een actieve bijdrage leveren aan activiteiten die in de kern georganiseerd worden.

In goed overleg met de gemeente Brielle zal Zuidwester de komende maanden een en ander uitwerken, aansluitend op het door de gemeente voorgestane beleid.
Ook wordt nagegaan wat de vragen vanuit de bevolking van Vierpolders zijn en hoe hierop kan worden gereageerd. Verder wordt bezien of de afstemming met andere voorzieningen kan plaatsvinden.

In het door Zuidwester voorgestane kernen beleid kunnen mensen met een handicap participeren in een kleine kern. De verwachting is dat mensen al participerend actief lid van de samenleving zullen worden.

Stichting Zuidwester is statutair gevestigd te Utrecht, de Raad van Bestuur en ondersteunende diensten zijn gevestigd in Middelharnis. Stichting Zuidwester is voor verstandelijk gehandicapten werkzaam in de regio's Goeree Overflakkee, Voorne Putten en Hoekse Waard, de Bevelanden en West-Brabant.
Stichting Zuidwester neemt deel aan het werkverband De Open Ankh.