Persberichten 08/03

Regio 08-03-2004

Hillegom Weigeren bloedproef De politie heeft zondag 7 maart omstreeks 00.30 uur een 30-jarige automobilist uit Hillegom aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed in zijn auto zonder licht te voeren en werd daarom op de van den Endelaan staande gehouden. Omdat de agenten vermoedden dat de man alcohol gedronken had werd hem gevraagd mee te werken aan een ademanalyse. Deze test mislukte en de man wilde niet meewerken aan een bloedproef. Hij kreeg proces-verbaal voor deze weigering. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod.

Oegstgeest Vechtpartijtje Op vrijdag 5 maart omstreeks 21.55 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden van een 17-jarige vrouw uit Oegstgeest nabij een horecagelegenheid aan het Boerhavenplein. Bleek een woordenwissel aanleiding te zijn waarna een vechtpartijtje ontstond tussen een 21-jarige man uit Leiden en een 18-jarige man uit Oegstgeest en een 19-jarige man uit Oegstgeest. Hierbij kreeg de vrouw uit Oegstgeest ook klappen. De drie mannen zijn aangehouden en na verhoor heengezonden. Een van de mannen uit Oegstgeest is nog aan een hoofdwond behandeld in het LUMC.

Rijnsburg Rijden onder invloed Op vrijdag 5 maart tussen 20.00 uur en 22.40 uur zijn er een drietal bestuurders aangehouden ter zake rijden onder invloed. Op de Rijnsburgerweg had een 39-jarige bestuurder uit Valkenburg een uitslag van 535 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur. Op de Noordwijkerweg had een 48-jarige man uit Oegstgeest een uitslag van 370 ug/l (limiet 220 ug/l) en een 39-jarige vrouw uit Oegstgeest een uitslag van 340 ug/l (limiet 220 ug/l). Beide kregen proces-verbaal en een rijverbod.

Hillegom Joyriders aangehouden De politie heeft op zaterdag 6 maart omstreeks 02.45 uur een einde gemaakt aan een joyriding. Agenten zagen de auto met vier inzittenden rijden nabij het parkeerterrein van jongerencentrum Solution en wilden deze controleren. De auto reed weg, maar stopte korte tijd later. De agenten zagen dat er van bestuurder gewisseld werd. Bij het zien van de politie is de auto er snel vandoor gegaan waarna er een achtervolging plaatsvond. De bestuurder heeft ondertussen stoptekens genegeerd. Op de hoek Kuiperlaan/Troelstralaan stapte één van de inzittenden, een 13-jarige Hillegommer, uit. Hij werd direct aangehouden door een van de agenten. De auto is hierna opnieuw doorgereden maar stopte uiteindelijk op de Hillinenweg. Hier werden nog drie Hillegommers van 14 (2) en 15 jaar worden aangehouden. De auto bleek van de vader van één van de 14-jarige Hillegommers te zijn.

Katwijk Rijden onder invloed Op zaterdag 6 maart tussen 00.40 uur en 01.15 uur werden op de Wassenaarseweg twee bestuurders aangehouden ter zake rijden onder invloed. Een 41-jarige man uit Noordwijk had een uitslag van 425 ug/l (limiet 220 ug/l). Een 21-jarige man eveneens uit Noordwijk had een uitslag van 290 ug/l (limiet 220 ug/l). Beide kregen een proces-verbaal en een rijverbod. Op zaterdag 6 maart omstreeks 17.50 uur werd een 29-jarige bestuurder uit Katwijk op De Krom gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te verkeren. Hij had een uitslag van de ademanalyse van 570 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

Voorhout Rijden onder invloed Op zaterdag 6 maart omstreeks 04.30 uur controleerde de politie op de Teylingerlaan een 22-jarige bestuurder uit Sassenheim. De bestuurder bleek onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was 640 ug/l (limiet 220 ug/l). Met een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur werd hij heengezonden.

Lisse Rijden onder invloed Op zaterdag 6 maart omstreeks 00.35 uur controleerde de politie een 20-jarige man uit Lisse op de Patrijsstraat. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 260 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Noordwijk Onder invloed De politie heeft zondag 7 maart rond 21.40 uur een 39-jarige man uit Lisse aangehouden op de Duinweg wegens rijden onder invloed. De man reed slingerend over de weg. Een agent reed op dat moment achter hem en heeft hem op de Duinweg aangesproken. De ademanalyse wees 740 ug/l uit. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en een proces verbaal opgemaakt.

Leiden/Voorschoten Alcoholcontrole De politie heeft in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 maart een alcoholcontrole gehouden in Leiden en Voorschoten. In Leiden werd gecontroleerd op de Flevoweg, de Einsteinweg en de Langegracht, in Voorschoten werd gecontroleerd op de Van Beethovenlaan. In totaal hebben 1026 bestuurders de blaastest afgelegd. Zes mensen zijn aangehouden. Het hoogste ademalcoholgehalte werd gemeten bij een 46-jarige Voorschotenaar. Bij hem wees de ademanalyse 1120 ug/l uit. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Ook heeft de politie een 19-jarige Voorschotenaar een urineproef afgenomen, omdat deze vermoedelijk softdrugs gebruikt had.

Leiden Onder invloed De politie heeft zaterdag 6 maart rond 03.30 uur een 20-jarige vrouw uit Oude Wetering aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag haar rijden op de Willem de Zwijgerlaan zonder verlichting. Ze bleek te veel gedronken te hebben. De ademanalyse wees 485 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Ze kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Leiden Alcoholcontroles De politie heeft zondag 7 maart omstreeks 02.15 uur een 22 jarige automobilist uit Leiden aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed met gedoofde lichten over de Hooigracht en werd daarom staande gehouden. Omdat de agenten vermoedden dat de man alcohol gedronken had werd hem gevraagd mee te werken aan een ademanalyse. De man had een ademalcoholgehalte van 300. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod. De man was in februari ook al aangehouden in verband met alcoholgebruik. Een 18 jarige plaatsgenoot kreeg op de Haarlemmerstraat ook een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Hij had op zijn scooter gereden, ook nog eens zonder helm en zonder bromfietscertificaat.

Leiden Aanhouding na conflict De politie heeft zondag 7 maart omstreeks 03.30 uur een 22 jarige man uit Leiden aangehouden. De man zou een 21 jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen hebben. Het tweetal was op dat moment in een uitgaansgelegenheid aan de Lammermarkt. De 21 jarige man is ter observatie overgebracht naar het LUMC. De 22 jarige verdachte is op het politiebureau verhoord en krijgt proces-verbaal.

Leiden Aanrijding auto met voetganger Op vrijdag 5 maart omstreeks 20.40 uur heeft er op de Hooigracht een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een voetganger. Een 22-jarige bestuurder uit Leiden reed over de Hooigracht toen plotseling een 52-jarige voetgangster vanaf een verhoogde middengeleider de weg overstak. De bestuurder probeerde nog te remmen maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw werd met been en hoofdletsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden Zware mishandeling Op vrijdag 5 maart omstreeks 17.55 uur werd een 25-jarige man uit Leiden in zijn rug gestoken op het Stationsplein, perron 0. Hij werd overgebracht naar het LUMC. Na onderzoek kon de politie op zaterdag 6 maart omstreeks 13.35 uur een 36-jarige man uit Leiden aanhouden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Leiden Aanhouding winkeldief Op zaterdag 6 maart omstreeks 18.35 uur heeft de politie een 28-jarige man uit Leiden aangehouden in verband met winkeldiefstal in een winkel aan de Diamantlaan. De man ging de winkel in en nam lege kratten mee waarna hij ze vervolgens inleverde om het statiegeld te innen. Daar het om een veelpleger ging wordt de man op maandag 8 maart voorgeleid aan de Officier van Justitie.

De Zilk Bekeuring na rijden onder invloed De politie heeft zondag 7 maart omstreeks 04.00 uur een 31 jarige man uit Nijsa (Polen) aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed met hoge snelheid over de Beeklaan toen hij gecontroleerd werd. Na controle op het ademanalyse apparaat bleek dat hij inderdaad te veel alcohol gedronken had. De man kreeg voor het rijden onder invloed en de snelheidsovertreding een boete van 800 Euro.

Zoeterwoude Alcoholcontrole De politie heeft tijdens een alcoholcontrole in de Dorpsstraat op zondag 7 maart twee personen aangehouden die te veel gedronken hadden Een 48-jarige man uit Zoeterwoude had een ademalcoholgehalte van 390 ug/l. Een 63-jarige man uit Zoeterwoude had een ademalcoholgehalte van 405 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Beide kregen een proces verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Nieuwveen Aanrijding met letsel Zondag 7 maart vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Schilkerweg. Een passant zag omstreeks 08.00 uur een auto tegen een boom staan. De 41 jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn zat bekneld. De vrouw werd door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd en is afgevoerd naar het Lumc. Ze heeft letsel aan haar gezicht opgelopen. De vrouw bleek na haar nachtdienst tijdens de autorit in slaap te zijn gevallen.

Alphen aan den Rijn Meisje valt uit raam Een 5-jarige meisje is zondag 7 maart rond 9.30 uur uit een raam van een woning op de vijfde verdieping aan de Plutostraat gevallen. Het meisje is overgebracht naar het LUMC. Naar het zich nu laat aanzien met slechts diverse botbreuken. Toen de politie op de plaats van het incident de eerste maatregelen nam, onstond een conflict met een 47-jarige man. De politie heeft deze man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De toedracht van de val is nog onduidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alphen aan den Rijn Mishandeling na ruzie jongens Een 11-jarige Alphenaar heeft op vrijdag 5 maart aangifte gedaan van mishandeling. De politie is op zoek naar getuigen, met name naar een man, genaamd Samir, die de mishandeling wist te stoppen. Volgens de jongen zou hij een ruzie tussen twee anderen bij de Venusstraat hebben willen voorkomen. Nadat de jongen de ouders van een van de twee bij het trappenhuis zag wilde hij hierover uitleg geven. Een van de ouders pakte hem beet en duwde hem op de grond. De andere zou hem vervolgens in de buik hebben geschop. De jongen liep pijn op in de buik en in de rug. Getuigen kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Kouderkerk a/d Rijn Inbraak in woningen In de vroege avond van zaterdag 6 maart werd er ingebroken in een woning aan de Reigerlaan en De Deel. In beide gevallen verkreeg men de toegang tot de woning na het openbreken van een raam aan de achterkant van de woning. De woning aan de Reigerlaan verliet men weer snel na dat de boven aanwezige bewoners de inbrekers stoorden. Zij zagen twee jongemannen wegrennen via de Reigerlaan in de richting Kerklaan. Er werd dan ook niets uit de woning getolen. Wat er uit de woning aan De Deel is gestolen is op dit moment nog niet bekend. De politie heeft de zaken in onderzoek.

Roelofarendsveen Verkeersongeval Op vrijdag 5 maart omstreeks 18.20 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de A-4 richting Amsterdam, tussen 5 personenautos Een 21-jarige vrouw uit Broeksterwoude kreeg een klapband doordat ze met haar rechterwiel tegen een trottoirband reed. Hierdoor moest het achteropkomend verkeer remmen, waardoor er 5 voertuigen op elkaar botsten. Een 29-jarige vrouw uit Lisserbroek, een 28-jarige vrouw uit Amsterdam en een 33-jarige vrouw uit Leimuiden moesten allen met nekletsel overgebracht worden naar het LUMC te Leiden en het Rijnlandziekenhuis te Leiderdorp.

Alphen aan den Rijn Vechtpartijtje Op zaterdag 6 maart omstreeks 03.10 uur heeft er een vechtpartijtje plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Julianastraat. Aanleiding was dat een aantal bezoekers het pand niet wilde verlaten op aandringen van een medewerker. Hierop ontstond een vechtpartijtje tussen een 18-jarige en 23-jarige man beide uit Alphen aan den Rijn. De 18-jarige man liep hierbij een gebroken neus op. De politie hield beide mannen aan. Na verhoor werden beide heengezonden.

Waddinxveen Eenzijdige aanrijding / onder invloed Op zaterdag 6 maart omstreeks 00.10 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Bredeweg. Een 55-jarige man uit Gouda verloor de macht over het stuur en raakte in de berm terecht waar hij tegen een lichtmast tot stilstand kwam. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 890 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur.

Bodegraven Rijden onder invloed Werden er twee automobilisten aangehouden in verband met rijden onder invloed op vrijdag 5 maart, in de avond tijdens een controle aan de Europaweg. Een 52-jarige vrouw uit Zoetermeer had een uitslag van 330 ug/l (limiet 220 ug/l). Een 39-jarige man uit Reeuwijk had een uitslag van 235 ug/l (limiet 220 ug/l). Beide kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Gouda Rijden onder invloed Op zaterdag 6 maart omstreeks 02.55 uur controleerde de politie op de Goudse Poort een 52-jarige man uit Bodegraven. De man bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 460 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur. Omstreeks 18.10 uur werd op de Gouderaksedijk een 18-jarige man uit Ouderkerk aan den Ijssel gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te rijden. Uitslag van de ademanalyse was 325 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Zevenhuizen/Moerkapelle Inbraak in woningen In de middag of vroege avond van zondag 7 maart werd er ingebroken in een woning aan de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen en het Noordeinde in Moerkapelle. In beide gevallen ging het om vrijstaande woningen en werd de toegang tot de woningen verkregen door het openbreken van een slaapkamerraam. De politie vermoedt dan ook dat het hier gaat om dezelfde dader(s). Uit de woning aan het Noordeinde werden bankpassen en werd geld en een handcomputer gestolen. Uit de woning aan de Noordelijke Dwarsweg werden autosleutels gestolen. Met deze autosleutels werd een buiten op het erf geparkeerde splinternieuwe Toyota RAV4 4WD gestolen. Bij een woning aan de Moerdijkstraat in Moerkapelle werd er in de avond van vrijdag 5 maart geprobeerd in te breken. De politie heeft de zaken in onderzoek.

Waddinxveen Aanhouding na hoge snelheid De politie heeft zondag 7 maart omstreeks 02.00 uur een 28 jarige automobilist uit Woerden aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed met een snelheid van ruim 160 over de Rijksweg A12 in de richting van Den Haag. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij bij de ademanalyse een ademalcoholgehalte bleek te hebben van 815. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd. Een 30 jarige Hillegommer kreeg diezelfde nacht omstreeks 04.30 uur op de Staringlaan eveneens te maken met een proces-verbaal, rijverbod en invordering. Hij had een ademalcoholgehalte van 615.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Aanranding, getuigen gezocht De politie stelt een onderzoek in naar een aanranding van een 8-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den Ijssel. De jongen werd op vrijdag 5 maart tussen 16.45 en 17.15 uur door een ongeveer 16-jarige jongen aangesproken en met een smoes meegenomen naar een brandgang bij de Bachstraat. Daar werd de jongen betast. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).