Politie Friesland

Politieberichten van 09/03 (13.00 uur) t/m 10/03 (07.00 uur)

Fryslân 10-03-2004 - Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Wijnjewoude: vijf honden in beslaggenomen
De politie heeft dinsdagochtend in samenwerking met de AID vijf honden, type pitbull, in beslag genomen. De honden bevonden zich in hondenonderkomens bij een woning aan de Tjalling Harkeswei. Omdat de honden niet geregistreerd stonden, heeft de AID de dieren in beslaggenomen. De honden zijn naar een plek elders in het land gebracht.

Sint Annaparochie: rijden onder invloed
De politie zag dinsdag rond 14.20 uur een 43-jarige automobiliste uit Sint Jacobiparochie rijden op de Middelweg-West. De automobiliste verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol. Omdat de vrouw niet uit haar auto wilde komen is ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau blies de vrouw 945 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Harlingen: brand in woning
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een woningbrand aan de Karveelstraat. Bij de brand raakte niemand gewond. Wel is een hond bij de brand omgekomen. De brandweer bluste de brand. De brand is vermoedelijk ontstaan door een elektrische deken. Deze deken lag op een bult, waardoor hij zijn warmte niet goed kwijt kon.

Drachten: eenzijdige aanrijding met letsel
Een 52-jarige automobiliste uit Peize is dinsdag rond 18.40 uur gewond geraakt bij een aanrijding aan de Rijksweg A7. De bestuurster verklaarde in slaap te zijn gevallen en schrok toen de twee rechterwielen van de auto in de berm kwamen. Hierna maakte de vrouw een stuurcorrectie naar links. Deze stuurcorrectie bleek te scherp te zijn, waardoor de vrouw de macht over het stuur verloor en de auto enkele malen over de kop sloeg. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gebracht.

Drachten: ongeval met letsel
Een 85-jarige bestuurder van een invalidenwagen is dinsdag rond 16.45 uur gewond geraakt bij een ongeval aan het Raadhuisplein. De bestuurder reed over het fietspad in de richting van de parkeergarage toen hij de bocht iets te snel nam en met zijn achterwiel de stoeprand raakte.
Hierdoor kantelde de invalidenwagen. De bestuurder liep een flinke hoofdwond op en is ter observatie per ambulance naar het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gebracht.

Buitenpost: aanhouding verdachte
De politie heeft dinsdag rond 22.00 uur in een woning aan de Dr. Wumkesstraat een 59-jarige inwoner van Gerkesklooster aangehouden. De man verkeerde onder invloed, was vervelend en had in de woning een televisie en servies vernield. Een 45-jarige inwoonster van Buitenpost deed aangifte. De politie heeft de man aangehouden en op het politiebureau ingesloten.

Blije: rijden onder invloed
Woensdag rond 01.00 uur is een 49-jarige automobilist uit Holwerd gecontroleerd aan de Mieddyk. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de verdachte 300 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod van twee uren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: aanhouding verdachten
De politie heeft woensdag rond 00.20 uur vijf verdachten aangehouden in een school aan de Gealanden. De politie ging ter plaatse na een melding van een inbraak in de school. De verdachten, een 19-jarige man uit Leeuwarden, een 18-jarige vrouw uit Leeuwarden, een 17-jarige vrouw uit Heerenveen, een 21-jarige vrouw uit Leeuwarden en een 26-jarige man uit Leeuwarden waren in de school aanwezig toen de politie ter plaatse kwam. De verdachten kwamen binnen door verbreking van een houten plaat en een ruit. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten.