NOMINUM

Nominum bundelt haar krachten met Netlink in Nederland

LONDEN, March 10/PRNewswire/ -- - Nominum wordt partner van Netlink en krijgt tegelijkertijd een van de grootste Nederlandse banken als klant

Nominum, een innoverende provider van software voor IP-infrastructuur, kondigde vandaag aan dat het een strategisch partnerschap is aangegaan met het Nederlandse Netlink, The Network Service Company, dat zich volledig richt op oplossingen voor IP-servicemanagement, zoals DNS (Domain Name System) en DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) voor ondernemingen, telecommunicatiebedrijven en internet serviceproviders.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000511/SFTH101LOGO )

Met dit partnerschap zal Netlink telecommunicatieaanbieders en internet serviceproviders aan haar klantenbestand toevoegen en haar relaties met ondernemingen verder versterken door de oplossingen en expertise van Nominum aan te bieden. Voor Nominum betekent de overeenkomst een mogelijkheid om de expertise en het gevestigde klantenbestand, dat Netlink in Nederland heeft en doordringt tot heel Europa, aan te wenden.

In de huidige markt wordt er steeds meer van internet gebruik gemaakt om zaken te doen. Dit maakt het noodzakelijk dat ondernemingen, telecommunicatiebedrijven en internet serviceproviders geavanceerde IP-gebaseerde communicatiesystemen moeten implementeren. Met deze systemen is het mogelijk veilige diensten en producten aan klanten te kunnen aanbieden.

De eerste nieuwe klant van het partnerschap van Nominum en Netlink is een van de grootste banken in Nederland met 2000 vestigingen en erkend als de grootste Nederlandse internetbank. De bank had last van een storing in zijn online dienstverlening door een netwerkfout die in de DNS bleek te zitten. Vervolgens kocht de bank Nominum Foundation(TM) Caching Name Server aan, om de miljoenen DNS-aanvragen te kunnen behandelen die met online transacties gemoeid gaan en om de internetprestaties te versnellen en een hogere veiligheid te bieden.

'Onze eerste klant in Nederland maakt duidelijk welke risico's bedrijven lopen als hun DNS- en IP-netwerken niet goed beheerd en geconsolideerd worden. Netlink is vastbesloten haar klanten de juiste oplossingen te bieden om netwerken zo te beheren en te besturen dat alle mogelijkheden worden benut. Ons partnerschap met Nominum helpt ons de best mogelijke oplossingen te bieden voor onze klanten, nu en in de toekomst,' zei Willem Holterman, algemeen directeur van Netlink.

'We zijn erg blij met het partnerschap met Netlink,' aldus Richard Kirk, de vice-president van Nominum, EMEA. 'Onze komst naar Nederland zal ervoor zorgen dat we Netlink kunnen helpen door te gaan met de uitbreiding van het aanbod aan producten en diensten door Nominums complete portfolio aan te bieden aan klanten die complexe systemen hebben en die betrouwbare, veilige en schaalbare netwerken nodig hebben.'

De IP-adres managementoplossingen van Nominum Foundation zijn onder
andere:

Nominum Foundation Authoritative Name Server

Nominum Foundation Caching Name Server

Nominum Foundation Dynamic Configuration Server

Nominum Foundation Management Center

Nominum DNS Response Validator

Over Nominum:

Nominum is een innoverende provider van software voor IP-infrastructuur voor serviceproviders en ondernemingen. Nominum heeft een reeks van oplossingen, onder andere hoog schaalbare, betrouwbare en veilige DNS- en DHCP-servers en een geavanceerd IP-adres managementsysteem. Deze oplossingen zorgen ervoor dat serviceproviders snel nieuwe diensten kunnen opzetten en dat ondernemingen veerkrachtige en betrouwbare netwerken kunnen creëren die reageren op veranderende bedrijfsomstandigheden. Voor meer informatie over Nominum, ga naar www.nominum.com

Let op: Nominum, Nominum Foundation, en het Nominum logo zijn geregistreerde handelsmerken van Nominum, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de betreffende eigenaars.

Over Netlink

Netlink, The Network Service Company, is een pure netwerkintegrator die is gespecialiseerd in advies, verkoop, implementatie en onderhoud van leidende netwerk- en veiligheidsinfrastructuren, VoIP en managementoplossingen.

Netlink is altijd op zoek naar mogelijkheden om de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van het netwerk te verbeteren en de totale kosten van het eigendom te verkleinen. Netlink heeft grondige kennis van technische oplossingen. Hiervoor heeft het bedrijf hecht samengewerkt met gerenommeerde partners. Netlink is onder andere gecertificeerd als Cisco Silver Partner en Nortel Gold Partner.

Voor meer informatie over Netlink, ga naar de website:

www.netlink.nl.

Contact Nominum, V.S.:

Lisa Abbott
Nominum

+1-650-381-6140
lisa.abbott@nominum.com

Contact kantoor UK:

Trudie Parsons
Blanc & Otus UK
+44 (0) 20 7413 3229
tparsons@blancandotus.co.uk

Contact kantoor V.S.:
Melissa Hourigan
InterActive PR

+1-720-872-8807
melissa-hourigan@ipri.com

Website: http://www.nominum.com

Source: Nominum

CONTACT: V.S., Lisa Abbott van Nominum, +1-650-381-6140, of lisa.abbott@nominum.com; of UK kantoor, Trudie Parsons van Blanc & Otus UK, +44 (0) 20 7413 3229, of tparsons@blancandotus.co.uk; of V.S. kantoor, Melissa Hourigan van InterActive PR, +1-720-872-8807, of melissa-hourigan@ipri.com, beide voor Nominum; Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20000511/SFTH101LOGO; AP Archive: http://photoarchive.ap.org; PRN Photo Desk, +1-888-776-6555 or
+1-212-782-2840


10 mrt 04 09:00