Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voorburg, 10 maart 2004

Vijf locaties genomineerd voor NEPROM-prijs

Onlangs heeft de jury, onder voorzitterschap van Margreeth de Boer (oud-minister van VROM), de nominaties vastgesteld voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling. De prijs, bestaande uit een bedrag van E 25.000 en een kunstwerk, wordt uitgereikt tijdens het NEPROM Jaarcongres op 13 mei in Amsterdam.

In totaal zijn 80 locaties ingediend. Daarvan zijn de volgende vijf locaties voor de prijs genomineerd:

Regenboogpark gemeente Tilburg / AM Wonen BV

Nieuw Monnikenhuizen gemeente Arnhem / Johan Matser Projectontwikkeling BV Hendrik Jan van Heekplein gemeente Enschede /AM Vastgoed BV en Foruminvest BV De Commissaris gemeente Venlo / BAM Vastgoed en Vesteda Project BV Sijtwende gemeente Voorburg-Leidschendam / Ministerie van Verkeer & Waterstaat / Volker Wessels Vastgoed BV en Bohemen BV

De NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling is ingesteld om de hoogwaardige ontwikkeling van stedelijke locaties te stimuleren. De jury hanteert bij haar beoordeling de volgende criteria: de samenwerking tussen gemeente en marktpartijen, de ruimtelijke inpassing, de stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit, de functionele kwaliteit en de belevingskwaliteit. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een gemeente en risicodragende marktpartij(en) gezamenlijk voor een locatie in Nederland, die met het beste resultaat is ontwikkeld en waarbij de betrokken partijen op voorbeeldige wijze hebben samengewerkt. Minister Dekker van VROM zal bij de prijsuitreiking op 13 mei aanwezig zijn en haar visie geven op locatieontwikkeling.

De NEPROM is de vereniging van professionele projectontwikkelaars, waarbij nagenoeg alle grotere ontwikkelaars van woningen, kantoren, winkels en bedrijventerreinen zijn aangesloten.



Ingezonden persbericht