Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 maart 2004

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Rijden onder invloed

Passant haalt de sleutels uit de auto van dronken automobilist

Almelo

Op dinsdag 9 maart omstreeks 18.26 uur ziet een passante dat er midden op de rijbaan van de Noordikslaan een auto staat met draaiende motor. Aanvankelijk denkt de getuige dat de automobilist, een 39-jarige Almeloër onwel is geworden. Als zij het portier opent ziet ze dat de automobilist niet aanspreekbaar is. Ze neemt een alcohollucht waar en naast de automobilist ziet ze een lege fles sterke drank liggen. Daarop trekt ze de conclusie dat de man zwaar beschonken is, haalt de sleutel uit het contact en waarschuwt de politie. Die houdt de verdachte aan en neemt hem mee naar het bureau. Daar wordt een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingenomen. Daarna heeft het eigen zorgkader zich om de verdachte ontfermd en hem mee naar huis genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-029460)

Aanrijding met letsel

Automobilist verleent fietser geen voorrang waarna aanrijding volgt

Almelo

Op dinsdag 9 maart omstreeks 19.02 uur rijdt een 67-jarige automobilist uit Delden over de Violierstraat. Op de kruising met de Rietstraat wil hij links af slaan en ziet een hem tegemoetkomende fietser, een 28-jarige Almeloër over het hoofd. Er volgt een aanrijding waarbij de fietser gewond raakt aan zijn gezicht en voor behandeling naar het ziekenhuis wordt overgebracht. Ten tijde van de aanrijding brandde de openbare straatverlichting niet ten gevolge van een stroomstoring. De fietser voerde wel verlichting doch viel door de duisternis te weinig op. (bps: 04-029475)

Bromfietscontrole

Bromfietscontrole

Enter

Op dinsdag 9 maart is tussen 07.15 en 08.45 uur een brom-/snorfietscontrole gehouden op de Dorpsstraat. In totaal zijn 22 voertuigen gecontroleerd, waarbij 9x PV is opgemaakt, alle voor te hoge constructiesnelheid. Het hoogst gemeten vermogen is 1,4 kw. (bps: 04-029154)

Bekeurd voor dumpen huisvuil

Man wordt bekeurd nadat hij zijn huisvuil had gedumpt

Wierden

Op dinsdag 9 maart omstreeks 11.57 uur treft de politie bij het water aan de Weusteweg een aantal zakken huisvuil aan. Tijdens het onderzoek naar de inhoud komen ze een papier met daarop een postcode tegen. Ze gaan met een deel van het afval naar het bij de postcode behorende adres. Bij vergelijking met daar nog aanwezige restanten komt het aangetroffen afval overeen. Tegen de verdachte, een 23-jarige man uit Vroomshoop wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-029209)


---- --