Ingezonden persbericht


Op Ruwe Planken
Gymnasion, N-1.310
Heyendaalseweg 141
6525 AJ Nijmegen
17 februari 2004

Persbericht

Een tour de France met Aux Planches Rugueuses!

Het literaire tijdschrift Op Ruwe Planken, een open podium op papier voor beginnende schrijvers, presenteert op 10 maart vanaf 19.30u een Tour de France in boekhandel Dekker v.d. Vegt in Nijmegen. In het kader van de Boekenweek maakt Op Ruwe Planken een rondreis door Frankrijk, waarbij het land op verschillende culturele manieren wordt belicht.

De presentatie van de rondreis ligt in handen van Jan Roelofs. Hij zal u meenemen naar enkele bijzondere Franse locaties, waarover speciale gasten het één en ander vertellen. Tijdens de tour zal bijvoorbeeld worden gestopt in de Dordogne met auteur Henk Romijn Meijer. Omdat Frankrijk beroemd is vanwege de vele culinaire hoogstandjes, zal Jean-Paul Bunschoten, docent op een koksschool, ingaan op de Franse keuken. Ingeborg Brounts, deskundige op het gebied van de Franse film, zal de bezoeker meenemen naar het decor van Parijs. Daarnaast wordt er ook niet voorbij gegaan aan het Franse campingleven: de Côte d'Azur is eveneens een halteplaats. De hele avond zal bovendien worden omlijst met sfeervolle Franse chansons. Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om nog wat te drinken met de redactie, schrijvers of andere genodigden.

Woensdag 10 maart, vanaf 19.30u. Boekhandel Dekker v.d. Vegt, Marikenstraat Nijmegen. Toegang gratis, reserveren noodzakelijk (024-3221010). www.opruweplanken.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hedzerd de Boer
Hoofdredacteur Op Ruwe Planken
024-3556151 (na 18.00u)
redactie@opruweplanken.nl
opruweplanke@hotmail.com


---- --