Ingezonden persbericht

Nieuw: Koopwoningruil

de oplossing

DEN HAAG, 20040310 -- De afgelopen jaren is gebleken dat woningen langer te koop staan. De verkooptijd is zelfs t.o.v. 5 jaar geleden verdubbeld. Veel mensen hebben wel het idee om te verhuizen. Dat kan zijn naar een grotere woning, maar steeds meer ook naar een kleinere woning. De stap om te verhuizen wordt steeds riskanter omdat niet duidelijk is wanneer en voor hoeveel de huidige woning verkocht wordt. Wij merken dan ook dat er een koopstop plaatsvindt. Om deze impasse te doorbreken heeft JenE-VASTGOED de koopwoningruil ontwikkeld.


Men schrijft zich geheel gratis in door middel van het invulformulier op de website van www.je-vastgoed.nl onder de tab koopwoningruil. Vervolgens worden de gegevens verwerkt in ons databestand en indien er een match plaatsvindt worden de gegevens gratis via de e-mail verstuurd. Om ongewenste reacties te voorkomen zullen de adresgegevens nooit zonder toestemming verstrekt worden. De match wordt namelijk op postcode gemaakt. Indien de match tot uitvoering komt kan er een woningruil plaatsvinden. Bij ruil met een duurdere woning wordt het verschil bijbetaald, andersom wordt het verschil van de koper ontvangen. De betaling gaat vanzelfsprekend via de notaris. Men loopt dus geen risico omdat er tegelijkertijd verkocht en gekocht wordt, dus geen dubbele lasten!

Pas op het moment dat een match tot uitvoering komt, worden er kosten in rekening gebracht. Indien er een match plaatsvindt tussen 2 ingeschreven koopruilwoningen, zonder tussenkomst van een andere makelaar, worden de kosten gehalveerd. De kosten kunnen nog lager worden door bijvoorbeeld besparingen op de notariskosten: er worden immers 2 woningen en 2 hypotheken gelijktijdig gepasseerd. Doordat er afspraken zijn gemaakt met vaste notarissen kunnen de kosten nog verder omlaag. De financiering zal makkelijker geregeld kunnen worden aangezien er geen overbruggingskrediet nodig is.

Iedere woningzoeker die niet het risico wil lopen dat ze een andere woning hebben gekocht en nog de hypotheeklasten hebben van de oude woning en mensen die overwegen om binnen een bepaalde tijd een nieuwe woning te kopen zijn de doelgroepen van de koopwoningruil.
Redenen kunnen zijn : Gezinsuitbreiding, dus te klein wonen; een nieuwe baan; kinderen de deur uit, dus te groot wonen; andere buurt; scheiding; samenwonen; lagere hypotheeklasten; overwaarde benutten en te gebruiken voor andere doeleinden.