Ingezonden persbericht

Usability Award 2004 van start

Prijs voor de meest gebruikersvriendelijke website

DE MEERN, 20040310 -- Nadat in 2003 de websites van VROM en Wehkamp, in 2002 Postbus51 en in 2001 de website van Nu.nl de Usability Award wonnen, gaat nu de verkiezing van de meest gebruikersvriendelijke website van 2004 van start.


Doel van de Usability Award
De jaarlijkse Usability Award heeft tot doel om aandacht te vragen voor de gebruikersvriendelijkheid van websites. Daarnaast is het doel partijen die betrokken zijn bij het ontwikkelen van web initiatieven te stimuleren om gebruikers als uitgangspunt te nemen.

Aanmelden websites tot en met 29 maart
Iedereen kan websites aanmelden die volgens hem of haar in aanmerking komen voor de Usability Award 2004. Dit kan in principe iedere website zijn. Om mee te kunnen dingen moeten websites zich richten op de Nederlandse markt. Websites van particulieren en van opdrachtgevers van 2C Communication Consultancy zijn uitgesloten van deelname. Aanmelden van websites kan tot en met 29 maart 2004.

Publieksjury en vakjury
Jurering vindt plaats in twee ronden. Allereerst zal een publieksjury zich uitspreken over de aangemelde websites, waarna de top 10 doorgaat naar de eindronde. Tenslotte beslist de vakjury welke website de Usability Award 2004 wint. Iedereen kan plaats nemen in de publieksjury. Aanmelden kan via de Usability Award website.

Meer informatie
Uitgebreide informatie over de Usability Award is te vinden via de website: www.usabilityaward.nl. De uitslag wordt eind april bekend gemaakt.

De organisatie van de Usability Award 2004 ligt opnieuw in handen van 2C Communication Consultancy.




Ingezonden persbericht