CDA Rotterdam


Persberichten

Rotterdam, 10 maart 2004
CDA: Welzijn, een gezamenlijke taak van welzijnswerk en overheid

Een stedelijk welzijnsbeleid blijft voor de Rotterdamse CDA-fractie een absolute noodzaak om het welzijnswerk in Rotterdam te versterken. De CDA-woordvoerders Frans Jozef van der Heijden en Karen Duys spreken hierover morgen op een conferentie van de Rotterdamse Algemene Maatschappelijke Welzijnsinstellingen, Naar een optimale samenhang in Zorg en Welzijn.

Als iets prioriteit moet hebben in de huidige Rotterdams samenleving dan is het de reparatie van sociale verbanden, herstel van burgerzin, betere maatschappelijke ondersteuning, nieuwe samenlevingsopbouw, gedegen en modern club- en buurthuiswerk en sterk buurtgebonden maatschappelijk werk. Ik voeg er met enige aarzeling aan toe, vanuit verantwoordelijkheid voor elkaar, meer sociale controle, aldus Frans Jozef van der Heijden.

Het welzijnswerk heeft wat het CDA betreft een voorname rol en dat schept verantwoordelijkheden: Als u niet zelf de contouren van het nieuwe welzijn schetst dan kan de Gemeenteraad het werk van die commissie ook niet goed beoordelen. Kan de raad ook niet het College motiveren om naar Den Haag te gaan en tegen de afbraak te vechten van de welzijnssector, die volgens de VNG de nieuwe wetgeving wel eens niet zou kunnen overleven, zo zal Frans Jozef van der Heijden de toehoorders voorhouden.

Van der Heijden sluit met deze uitspraken aan bij een stappenplan dat Karen Duys eerder dit jaar presenteerde: Samen werken aan kwaliteitsverbetering in de welzijnssector.