Ingezonden persbericht

Artiesten belonen fans voor het downloaden van hun muziek

WEERT, 20040311 -- Grote platenmaatschappijen ondergaan reorganisaties, bands komen op straat te staan en het downloaden van MP3-tjes wordt gezien als de grote boosdoener van deze trend.


Er zijn muzikanten die hier totaal anders over denken. ,,Het is juist te gek dat je via het internet je muziek kunt introduceren bij een potentieel miljoenenpubliek", aldus de drie broers van de band "BRINKER". De vraag naar muziek is groter dan ooit, maar je moet hier wel op een moderne manier aan beantwoorden. De jongens hebben een voor de muziekbusiness uniek systeem opgezet waarmee ze hun muziek via het internet aanbieden aan het publiek.

,,De MP3-downloaders, onze fans, zijn degene die ons promoten en niet de platenmaatschappij. Het zijn daarom ook de fans die we belonen voor hun promotionele activiteiten. Zij kunnen zogenaamde Brinker Credits verdienen. Met deze Credits kunnen gratis artikelen besteld worden in de Brinker Shop. " De internetsite www.brinkermusic.nl van de jongens is net gelanceerd en loopt als een trein. Het promotieteam wordt met de dag groter en de muziek wordt gretig gedownload. ,,Het geeft een kick om te zien dat je eigen liedjes zoveel worden gedownload, fantastisch!"Ingezonden persbericht