Nieuwsbrief Openbaar Ministerie

Vanmiddag is de 64 jarige ontvoerder van Lusanne van der Gun door de rechtbank van Leeuwarden tot een gevangenisstraf veroordeeld van 5 jaar. De officier van justitie had een straf geeist van 8 jaar. Ook moet de man een schadevergoeding van 5000 euro betalen aan het meisje en 1000 euro aan haar ouders. Het meisje is als gevolg van haar drie dagen durende ontvoering onder behandeling bij een kinderpsychologe en volgt therapie. Haar ouders zijn bang voor onvoorspelbare, traumatische gevolgen.
De rechtbank is van mening dat de dader de rechtsorde ernstig heeft beschadigd.

Vetverkeerdkrant
Door het Openbaar Ministerie is naar aanleiding van de ontvoering een krant uitgebracht waarin kinderen o.a. reageren op de stelling 'Om ontvoeringen te voorkomen moeten politieagenten het schoolplein bewaken'. In de vetverkeerdkrant worden de officier Warner ten Kate die leiding gaf aan het onderzoek in de zaak Lusanne van der Gun en de advocaat van de verdachte Louise de Leon geinterviewd
lees verder

Op de jeugdsite van het OM www.vetverkeerd.nl is de afgelopen weken eveneens ruim aandacht geschonken aan de ontvoeringszaak in Olderberkoop. Op de site vindt de bezoeker het dossier ontvoering waarin uitgelegd wordt welke stappen de politie en OM ondernemen in het geval een kind wordt ontvoerd. Hierin vindt men ook de belangrijkste berichten die de afgelopen maanden in de pers zijn verschenen.
lees verder

In het dagboek hebben de zaaksofficier, de persofficier en de parketvoorlichter van dag tot dag verslag gedaan van hun belevenissen en werkzaamheden de afgelopen week. Zo hebben de voorlichters en de Officier van Justitie een bezoek gebracht aan de school van het ontvoerde meisje in Garijp.
lees verder

Voor verder lezen:
Zie het

www.vetverkeerd.nl