MENDO

Mendo presenteert Segall's Babyroom

In 1995 ontwikkelde Segall zijn serie Babyboom. Babyboom overbrugt het contrast van de harde realiteit van de volwassenheid en de onbedorven wereld van het kind. Nu, 9 jaar later, is Segall's interesse in het thema groter dan ooit - en niet in de laatste plaats vanwege de geboorte van zijn zoon. Het resultaat: Babyboom becomes Babyroom bij MENDO, een nieuwe serie schilderijen werken. Van 11 maart t/m 6 mei bij MENDO te zien en te verkrijgen zijn.

Segall's werk is inmiddels bekend bij een groot publiek in Nederland. Het portret van een breeduit lachende, ultramarijn gekleurde Beatrix - zonder haar - heeft aan die bekendheid een belangrijke bijdrage geleverd.

Dat televisie en gedrukte media een belangrijke bron van inspiratie vormen is duidelijk te zien in het felle kleurgebruik en de onderwerpen, zoals pin-ups, beroemde personen en grafische tekens. De abstractie hiervan speelt in de nieuwe serie schilderijen en tekeningen een belangrijke rol. Segall is bij MENDO te zien van 11 maart t/m 6 mei.

OVER MENDO
In de, voor galeriebegrippen, bijzondere ruimte organiseert MENDO zo'n zes keer per jaar nieuwe exposities van zowel bekende kunstenaars als nieuwe talenten. Het werk varieert van moderne (abstracte en figuratieve) schilderkunst en fotografie tot beeldhouwwerken en objecten. Behalve tentoonstellingen waarbij één kunstenaar centraal staat, organiseert MENDO bovendien exposities waarbij kunstenaars worden uitgedaagd hun interpretatie op een specifiek thema te geven.

MENDO heeft bovendien bijzondere boeken over onder andere fotografie, design, interieur, architectuur, reclame en grafische vormgeving. Uit het enorme aanbod maakt MENDO een selectie van boeken die werkelijk onderscheidend en toonaangevend zijn.


03 mrt 04 16:08