Politie Drenthe

donderdagmorgen 11-03-04

Assen 11-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Ongenode gast verwijderd
HOOGEVEEN - Vannacht werd in de sporthal aan de Brederoweg een 24-jarige man uit Hoogeveen aangetroffen. Hij verklaarde daar te willen slapen. Hij kreeg een geldboete van 85.

Aangehouden na alcoholgebruik
COEVORDEN - Vannacht werd een 32-jarige man gecontroleerd toen hij met zijn auto over de Daler Allee reed. Hij had een alcoholpromillage van 1,1. Hij kreeg een transactie aangeboden van 390.

Entertainmentset weggenomen
ZUIDLAREN - Woensdagmiddag werd vanuit een woning aan de Tienelsweg een zogenaamde Home entertainmentset ter waarde van 15.000 weggenomen alsmede een computer met flatscreen. De 32-jarige eigenaar deed aangifte. Er werd een ruit ingegooid om binnen te kunnen komen.

Baldadigheid bestraft
MEPPEL - Gistermiddag zagen agenten dat een jongen een verkeersbord omver trok op de rotonde aan de Werkhorst. Dit bord kwam midden over het fietspad te liggen waarna de knaap lachend wegfietste. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal wegens baldadigheid. Hij mocht ook helpen om het bord weer overeind te krijgen.

Succesvolle inzet brandweer
VALTHE - De brandweerkorpsen van Borger - Odoorn en Emmen zijn er gistermiddag in geslaagd de restaurantboerderij aan de Odoornerweg te behouden en zelfs de rieten kap grotendeels tegen het vuur te beschermen. Omstreeks 16.00 uur ontdekten medewerkers van het restaurant dat er rook onder de nok van het gebouw te voorschijn kwam. Nadat onmiddellijk de brandweer werd gewaarschuwd begon men zelf met blussen, zowel van binnen als van buiten. Brandweerlieden zagen kans om de uitslaande brand te bedwingen en de restaurantboerderij met rieten kap te behouden. Alleen is uiteindelijk de nok van het gebouw vernield. Oorzaak van de brand is vermoedelijk de open haard.

Gieren bekeurd
RUINERWOLD - Dinsdagmiddag werd een 52-jarige boer uit Ruinerwold bekeurd omdat hij met een giertank mest aan het verspreiden was in een weiland aan de Doctor Larijweg. Dat deed hij op een wijze die niet is toegestaan volgens de richtlijnen.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 11 maart 17.00 uur. Telefoon 0592 - 36 12 94 of 06 - 53 23 80 59. Daarna verzorgt Dirk neef de persvoorlichting, telefoon 0522 - 27 40 15 of 06 - 51 55 79 50.
info@politie-drenthe.nl