Binnensticht, 09.35 uur

Utrecht 11-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Verkeerscontrole: aanhouding poging doodslag

ZEIST / DEN DOLDER Op woensdag 10 maart werd bij een verkeerscontrole een automobilist aangehouden voor poging tot doodslag.

De controle vond in de middag en avond plaats op de Boulevard, de Oranje Nassaulaan en de Utrechtseweg in Zeist en de Provinciale Weg N293 in Den Dolder. Bij een snelheidscontrole op de Boulevard in Zeist stond een politieman rond 17.40 uur met een auto met radarapparatuur in de berm. De politieman zag dat een auto hem tegemoet kwam rijden en dat het linkerraam van de bestuurder open stond. De bestuurder gooide een glazen potje met een zwarte substantie met kracht in de richting van de radarauto. Het potje spatte uiteen op het zijraam van de auto. Daarbij bleef het raampje gelukkig heel, maar raakte wel licht beschadigd en besmeurd met vermoedelijk schoensmeer.

De politieman gaf het voorval direct door aan verderop staande politiemensen en de verdachte, een 49-jarige man uit Odijk, werd aan de kant gezet en aangehouden voor poging tot doodslag c.q. vernieling. De verdachte is verhoord en ontkende. Hij is rond 22.00 uur heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bij de controle werden 31 bekeuringen uitgeschreven voor te hoge snelheid, rijden over de busbaan, verlopen APK, niet kunnen tonen van het rijbewijs, onnodig voeren van mistverlichting en kleven. Tevens werden 26 snelheidsovertreders op de foto vastgelegd.

Tevens werd er op alcohol gecontroleerd: 575 bestuurders moesten een blaastest afleggen, 574 bliezen een P (Pass) hetgeen betekent dat zij niet (teveel) hadden gedronken. Eén bestuurder, een 47-jarige man uit Zeist, blies een A (Alert) en had hoogstwaarschijnlijk teveel gedronken. Hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 305 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Vogels gestolen

BUNNIK In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 maart verdwenen enkele vogels uit een tuin.

Op dinsdagochtend ontdekte de bewoonster (leeftijd onbekend) van een woning aan de Laan van Broekhuijzen dat er twee grote kunststof ganzen uit haar tuin waren gestolen. De dieren hadden kennelijk bij de nieuwe eigenaar geklaagd over dorst, want de volgende ochtend ontdekte dezelfde bewoonster dat haar stenen vogeldrinkschaal nu ook uit de tuin was weggenomen.