Gemeente Den Helder

11-03-2004 Emancipatieprijs 2003 naar medewerkers politie Noord-Holland-Noord

Dinsdag 9 maart is voor de tiende keer de Emancipatieprijs uitgereikt. De gelukkige winnaars zijn Irene Schaafsma, Liesbeth Wiegant en Bernadette Melgerd van de afdeling zedenpolitie Noord-Holland Noord. Ze krijgen de prijs voor de belangrijke bijdrage die zij leveren aan de aanpak van de problematiek van huiselijk geweld.

Voor de jury zijn deze drie vrouwen het gezicht van de afdeling. Het zijn met name deze vrouwen die participeren in netwerken en overleggen. Met de toekenning van de prijs aan deze drie medewerkers wil de jury lof uiten voor de hele afdeling zedenzaken en de afdeling aanmoedigen met hun zo belangrijke werk door te gaan.

De Emancipatieprijs werd in 1994 op initiatief van de Vrouwenemancipatiecommissie van de gemeente Den Helder in het leven geroepen. De prijs is bedoeld voor die persoon, instelling of organisatie die zich op positieve wijze heeft onderscheiden op het gebied van emancipatie. Met de Emancipatieprijs willen wij graag laten zien, dat emancipatie nog steeds een thema is dat leeft in Den Helder. Het biedt ons daarnaast nog de mogelijkheid om actieve vrouwen of organisaties eens de waardering te geven die hen toekomt.

11-03-2004 Liesbeth Wiegant van de politie Noord-Holland Noord neemt de felicitaties van wethouder Vos-Brandjes in ontvangst. Zij kreeg de prijs samen met haar twee collega's Irene Schaafsma en Bernadette Melgerd voor de belangrijke bijdrage die zij leveren aan de aanpak van de problematiek van huiselijk geweld. Op de voorgrond het kunstwerk "Eine Frau ist eine Frau ist eine Frau ..." van Sikko de Vries, dat de dames als prijs ontvingen.