Gemeente Den Helder

11-03-2004
Den Helder: Vlinderstad
Telt u mee?

In april start de actie Den Helder: Vlinderstad. De organisatie van deze actie is in handen van de Vereniging voor Veldbiologie (KNNV), de Vlinderstichting en de gemeente Den Helder. We vragen u om bij te houden hoeveel en welke vlinders u in uw tuin of op uw balkon ziet.

Zowel de gemeente als de andere organisaties hechten er groot belang aan te weten welke vlinders er in Den Helder voorkomen, maar ook hoe vaak en waar ze voorkomen. Het aantal vlinders is de laatste jaren afgenomen. Om een goed beeld te krijgen van de huidige vlinderstand is het regelmatig houden van tellingen noodzakelijk.

Telt u mee?
Het is voor de betrokken organisaties onmogelijk om zonder uw hulp een goed beeld van de vlinderstand te krijgen. Daarom vragen wij uw medewerking. Wij willen graag dat u aangeeft welke vlinders zich in uw tuin of op uw balkon ophouden en ook hoeveel u er ziet. Begin april verspreiden wij huis-aan-huis vlinderkaarten. Hierop staan de verschillende soorten vlinders. Uw telling kunt u op de kaart vermelden. De kaart kunt u inleveren bij een aantal adressen die wij latere bekend zullen maken.