Nederlandse Hartstichting

Naar de bioscoop voor de Kinderharten

Kids, Kilo's en Kijkcijfers' gaat van start! Naar de bioscoop voor de Kinderharten
11-3-2004
Den Haag, 10 maart 2004 - Van vandaag tot en met vrijdag 12 maart kan iedereen voor kinderharten in Nederland naar de bioscoop. Van elk verkocht kaartje in een Utopolis bioscoop komt namelijk EUR 1,00 ten goede aan het Kinderhartenfonds van de Nederlandse Hartstichting.

De Hartstichting wil dat kinderen met een ziek hart beter worden en dat gezonde kinderen zolang mogelijk hartgezond blijven. Met het Kinderhartenfonds geeft de Hartstichting uitdrukking aan de bijzondere aandacht die zij voor kinderen en jongeren heeft. Het Kinderhartenfonds ondersteunt de activiteiten van de Nederlandse Hartstichting voor jeugd en jongeren, zoals onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen en speciale jeugdactiviteiten om gezond leven te promoten. Meer informatie over het Kinderhartenfonds van de Hartstichting, vindt u op www.kinderhartenfonds.nl.

Aanleiding van deze speciale actie is de naamsverandering van een aantal bioscopen in Nederland: vanaf vandaag heten alle bioscopen van Utopia Nederland Utopolis. De speciale actie met opbrengst voor de kinderharten geldt in alle complexen van Utopia: in Zoetermeer, Lelystad, Meppel, Oss en Den Helder. Op www.utopolis.com staat alle informatie over de films die deze drie dagen draaien in deze bioscopen. De bioscoopbezoeker kan - zonder extra inspanning te leveren - genieten van een leuke avond uit en steunt tegelijkertijd het goede doel.

De deelnemende bioscopen bevinden zich in:

* Lelystad, Dukaatpassage 33

* Meppel, Swaenenborgh 39

* Zoetermeer, Oostwaarts 70

* Oss, Lievekamplaan 4-6

* Den Helder, Willemsoord 51

Voor meer informatie over de Nederlandse Hartstichting en het Kinderhartenfonds:

Nederlandse Hartstichting
Karen van der Vorst, communicatieadviseur t 070 31 55 637 Mieke Bergman, coördinator Kinderhartenfonds t 070 31 55 638

De Nederlandse Hartstichting bestrijdt hart- en vaatziekten. Zij subsidieert een groot deel van het universitair, wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten in Nederland. Zij geeft de gezondheidszorg. Daarnaast steunt de Hartstichting dankzij giften van de Nederlandse bevolking en de inzet van vrijwilligers. In 2004 bestaat de Nederlandse Hartstichting 40 jaar. NHS/29