Politie Zuid-Holland-Zuid

11/3 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

11-03-2004 - Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

SNELHEIDSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Laan der Verenigde Naties zijn 176 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. De controle werd gehouden op woensdagmorgen, 10 maart 2004, van 09.20 tot 10.30 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur. In totaal werden 414 voertuigen gecontroleerd.

VERDOVENDE MIDDELEN (vervolgbericht van 10 maart 2004) DORDRECHT- Een 30 jarige man uit Dordrecht is aangehouden in verband met het onderzoek naar verdovende middelen . Dit gebeurde op woensdagmorgen, 10 maart 2004. De verdachte meldde zich na ontbieding aan het politiebureau en werd aangehouden. Op 9 maart 2004, zijn reeds drie verdachten door de politie in een woning in de Willem Barentszstraat aangehouden wegens het bezit van cocaïne. Tijdens de doorzoeking van de woning troffen politieagenten ongeveer 100 gram cocaïne aan. De drie mannen, 44 jaar en 30 jaar uit Dordrecht en een 26 jarige zonder vaste woonplaats, zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De zaak kwam aan het rollen na een tip. De vier verdachten stonden niet ingeschreven bij de gemeente op het adres in de Willem Barentszstraat en waren niet bekend bij de woningbouwvereniging. Door de woningbouwvereniging wordt actie ondernomen om de mannen uit de woning te zetten. De politie zet het onderzoek voort.

CONTROLE GORDELGEBRUIK
DORDRECHT Tijdens een controle op het juiste gebruik van de autogordels op woensdag 10 maart op de Jacob Marisstraat en de Talmaweg hebben 64 automobilisten een bekeuring gekregen.

RECALCITRANT
DORDRECHT Een 47-jarige man uit Dordrecht is aangehouden omdat hij agenten die een aantal bekeuringen voor een tweetal bromfietsrijders aan het uitschrijven waren, woordelijk bedreigde en te lijf wilde gaan. Dit gebeurde in de H.W. Mesdagstraat. Toen ook omstanders zich met de situatie bemoeiden en de man wilde uithalen naar één van de agenten, werd de 47-jarige gepepperd door een agent en aangehouden. De twee bromfietsrijders maakten gebruik van de consternatie en knepen er tussenuit. Hun bromfietsen zijn meegenomen naar het bureau, nader onderzoek wees uit dat één bromfiets in 2002 ontvreemd is in Rotterdam. Bij het verlaten van de H.W. Mesdagstraat hebben onbekenden een steen door de ruit gegooid van een politievoertuig. De politie heeft de zaak in onderzoek.

BRAND IN WONING
DORDRECHT Een brand heeft in de nacht van 10 op 11 maart een hoekwoning aan de Maasstraat/Wantijstraat verwoest. Een leegstaand buurpand en een woning daarnaast liepen water-, brand- en rookschade op, van een vierde woning moesten dakpannen verwijderd worden. Acht mensen uit zeven naburige panden zijn geëvacueerd. Bij de branden zijn geen gewonden gevallen.
Eerder die nacht kreeg de brandweer de melding van een slaapkamerbrand in een hoekpand aan de Maasstraat/Wantijstraat. Nadat deze geblust was konden de bewoners, een 45-jarige vrouw en haar 12-jarige zoontje, niet meer terug in de woning en vonden elders onderdak. Rond 05.00 uur brak in het pand opnieuw brand uit, nu uitslaand. De brandweer constateerde dat in buurpanden rook onder de dakpannen vandaan kwam. Daarop heeft de brandweer opgeschaald tot grote brand en zijn acht bewoners van de rij woningen, waartoe het hoekpand behoorde, geëvacueerd. Ze zijn ondergebracht in een nabijgelegen buurtcentrum. De Dordtse brandweer kreeg assistentie van een ladderwagen van de brandweer uit Papendrecht. Uit een van de buurpanden zijn drie katten gered.
De Technische Recherche doet onderzoek naar de oorzaak van beide branden. Op dit moment is nog niet bekend welke bewoners van woningen aan de Wantijstraat naar hun woningen terug kunnen en wanneer.

PARKEERCONTROLEUR BEDREIGD
DORDRECHT Drie mannen (2 keer 22 jaar en 21 jaar) uit Dordrecht zijn aangehouden nadat één van hen een 30-jarige parkeercontroleur bedreigd had. Degene die de bedreigingen geuit had, bleek een 22-jarige man uit Dordrecht te zijn. Hierop zijn de andere twee op vrije voeten gesteld. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.