Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - `kom van dat dak af...'

Publicatiedatum: 11-03-2004

Dankzij een alerte getuige heeft de politie donderdagochtend op het dak van een gebouw aan de Jansstraat in Arnhem een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van (poging tot) inbraak. De getuige hoorde omstreeks kwart over vier 's nachts iemand over het dak van zijn woning lopen. Een blik naar buiten leerde dat er inderdaad een man over het dak liep, waarop de politie werd gewaarschuwd. De directe omgeving van het gebouw werd vervolgens door de politie afgezet, waarna enkele agenten zelf ook het dak op klommen en de verdachte man op het dak aanhielden. De man bleek nog gezocht te worden voor andere feiten en is voor nader onderzoek ingesloten. Tevens wordt nog onderzocht of er daadwerkelijk sprake is van inbraak of poging daartoe.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man aangehouden na mishandeling vrouw en kinderen
Publicatiedatum: 11-03-2004

Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland is woensdagavond door de politie aangehouden in een woning in de wijk Presikhaaf in Arnhem. De man wordt ervan verdacht zijn 29-jarige vriendin en haar beide kinderen van 5 en 11 te hebben mishandeld. De man zou om nog onduidelijke reden eerst het 5-jarige kind tegen een deurpost hebben geduwd. Toen de moeder opkwam voor haar kind zou zij dit hebben moeten bekopen met een klap. Toen vervolgens ook de 11-jarige dochter bij het voorval in de woning ingreep zou zij door de verdachte van de trap af zijn geduwd. De slachtoffers waren voor zover bekend niet ernstig gewond geraakt en vluchtten even later het huis uit om zich te melden bij de politie. Daarop togen enkele agenten naar de woning van de vrouw, waar de 32-jarige verdachte werd aangehouden. De man is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldiefstallen: vijf verdachten aangehouden
Publicatiedatum: 11-03-2004

Bij winkeldiefstallen in Arnhem zijn woensdag vijf verdachten door de politie aangehouden. Op de Spijkerlaan werd rond een uur 's middags een 26-jarige man uit Zevenaar aangehouden nadat hij door winkelpersoneel betrapt was op diefstal van verzorgingsartikelen. Even later was het wederom raak op de Spijkerlaan en werd een 38-jarige Arnhemmer aangehouden. De man wordt ervan verdacht tevens het winkelpersoneel te hebben geslagen met een stok, nadat hij door hen betrapt was op winkeldiefstal. De verdachte Arnhemmer had daarbij weten te ontkomen maar werd even later door gewaarschuwde agenten aangehouden in het park Lauwersgracht. Twee personeelsleden van de zaak deden aangifte wegens bedreiging en mishandeling. Op de Dr. C. Lelyweg werd omstreeks half drie een 41-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van diefstal van een paar schoenen ter waarde van ruim 29 euro. De man werd aan de politie overgedragen nadat hij door het winkelpersoneel in de kraag was gevat. Een 14-jarige jongen uit Arnhem werd rond half vier aangehouden door beveiligingsmedewerkers in de Kronenburgpassage nadat hij betrapt was op diefstal van een vrijetijdsartikel ter waarde van enkele euro's. Ook hij werd aan de politie overgedragen. Op de Velperbuitensingel liep omstreeks half zeven een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats tegen de lamp nadat hij voor ruim tien euro aan cosmetica artikelen een winkel verliet. De man werd door winkelpersoneel buiten de zaak aangehouden en aan de politie overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - politie onderzoekt autobrand

Publicatiedatum: 11-03-2004

De politie stelt een onderzoek in naar een autobrand op de Vlashofstraat in Velp. Daar ontdekten passanten rond acht uur woensdagavond dat er brand was uitgebroken aan een geparkeerde auto van een 44-jarige vrouw uit Westervoort. Het vuur werd door de brandweer geblust. Nadat de brand geblust was werden er aanwijzingen aangetroffen die duidden op brandstichting. Door de politie zijn enkele sporen veiliggesteld. De eigenaresse van de auto deed aangifte. De auto was niet uitgebrand maar liep wel aanzienlijke schade op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem e.o. - snelheidscontroles: 236 keer te hard
Publicatiedatum: 11-03-2004

Snelheidscontroles in Arnhem, Doorwerth en Wolfheze hebben woensdag in totaal 236 snelheidsovertreders opgeleverd. Het verkeershandhavingsteam controleerde op verschillende tijdstippen verspreid over de dag in Arnhem op de Koningsweg, Hoenderloseweg, Cattepoelseweg en Bakenbergseweg. In Doorwerth werd gecontroleerd op de Utrechtseweg en in Wolfheze op de Wolfhezerweg. De meeste overtredingen werd genoteerd bij de controle op de Bakenbergseweg in Arnhem. Daar reden tussen 15.00 en 18.00 uur 81 van de ruim 800 gecontroleerde voertuigen harder dan de daar geldende 50 km/u (binnen de bebouwde kom). De hoogst gemeten snelheid werd vastgelegd bij de controle op de Cattepoelseweg, eveneens binnen de bebouwde kom van Arnhem. Daar reed een bestuurder de radar voor bij met een snelheid van 96 km/u, een overschrijding van 46 km/u omdat daar 50 de limiet is. Alle overtreders kunnen binnenkort een boete thuis verwachten. Boetes voor snelheidsovertredingen kunnen al gauw oplopen tot maximaal 125 euro bij overschrijdingen tot 30 km/u. Daarboven bepaalt justitie de te betalen boete.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden