Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 11 maart

Alkmaar 11-03-2004 - 12.02

Inbraak in woning
Alkmaar, dinsdag 9 maart 2004.
Op dinsdagmiddag werd tussen 14 en 15 uur ingebroken in een woning aan de Imkerstraat te Alkmaar. De daders kwamen de woning binnen door aan de achterzijde van het pand een raam te forceren. Uit de woning werden gouden sieraden (horloge en armbanden), een digitale camera en geld gestolen.

Overval: daders gepakt
Heerhugowaard, woensdag 10 maart 2004.
Op woensdagavond omstreeks 21.45 uur werd een 25-jarige man uit Heerhugowaard op het Stationsplein in Heerhugowaard overvallen door vier mannen. Na een zoektocht in de omgeving konden de vier worden aangehouden.
Het slachtoffer verkocht regelmatig kleding via internet. Hij had afgesproken met een nieuwe klant om daar een hoeveelheid spijkerbroeken aan te leveren. Het slachtoffer trof op het Stationsplein twee personen waarmee hij de broeken verhandelde. De "klanten" wilden vervolgens geld gaan pinnen om de broeken te betalen. Op dat moment kwamen er nog twee mannen aanlopen. Zij probeerden er met de broeken vandoor te gaan. Toen het slachtoffer dit probeerde te beletten werd door een van de verdachten een vuurwapen getrokken. Vervolgens maakten de mannen zich met de broeken uit de voeten. In de directe omgeving werd door de politie een zoektocht ingesteld. Hierbij werden alle vier personen aangehouden. Het ging om vier mannen in de leeftijd van 17 tot 21 jaar. Allen waren afkomstig uit Den Haag Het vuurwapen werd niet bij de verdachten aangetroffen. Vervolgens werd een diensthond ingezet die het vuurwapen terugvond onder een geparkeerd staande auto. De technische recherche onderzoek het vuurwapen.