Politie Gelderland-Midden


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duiven - man gedagvaard na belediging en bedreiging agent
Publicatiedatum: 11-03-2004

Een 34-jarige man uit Velp heeft woensdagavond het beledigen en bedreigen van een agent op het industrieterrein in Duiven moeten bekopen met enkele uren onvrijwillig verblijf op het politiebureau en een dagvaarding. De Velpenaar was omstreeks kwart voor tien 's avonds door de politie aangehouden nadat hij een agent beledigd en bedreigd had. De agenten traden op naar aanleiding van een melding over een vermeende straatrace, die op de Segment op het industrieterrein in Duiven zou worden gehouden. De agenten troffen weliswaar een 15-tal personen met auto's aan. Maar konden niet vaststellen of er sprake was (geweest) van een straatrace. Bij een gesprek met de aangetroffen personen zou de Velpenaar vervolgens ten overstaan van de groep naar een van de agenten een beledigend gebaar hebben gemaakt. Toen hij daarover werd aangesproken zou hij de agenten ook bedreigd hebben met geweld. Hierop was voor de agenten de maat vol en werd de Velpenaar aangehouden. De man betuigde spijt van zijn daden, maar die kwam evenwel te laat. Met een proces-verbaal en een dagvaarding op zak kon hij later het politiebureau verlaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - dagvaarding na diefstal drank

Publicatiedatum: 11-03-2004

Een 57-jarige Duivenaar moet binnenkort voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden over de diefstal van een fles drank uit een winkel aan de Pastoriestraat in zijn woonplaats. De Duivenaar werd daarvoor woensdagmiddag door de politie aangehouden, nadat de winkelier hem betrapt had. De man rekende wel diverse andere boodschappen af, maar zou de fles drank achter zich verstopt hebben. De winkelier had hem echter toch door, waarna de Duivenaar tegen de lamp liep. De verdachte bekende tegenover de politie de fles drank te hebben gestolen. Los van een strafrechtelijk vervolg mag de man drie jaar lang de zaak niet meer in omdat de winkelier hem een toegangsverbod oplegde.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - ruim drie keer teveel: rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 11-03-2004

Een alcoholpromillage van ruim drie keer teveel: voor de politie ruim voldoende om het rijbewijs in te vorderen. Dat overkwam een 45-jarige automobilist uit Loo donderdagnacht op de A-15, ter hoogte van Bemmel. Surveillerende agenten onderwierpen de man aan een routinecontrole, waarbij de agenten al gauw merkten dat er drank in het spel was. De ademanalyse gaf de doorslag: een alcoholpromillage van 1,63: ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en bovendien kreeg hij een rijverbod van enkele uren opgelegd, waarmee het verboden is om alle soorten motorvoertuigen (dus ook bromfietsen) te besturen. Los daarvan moest de man zijn rijbewijs inleveren. Justitie beslist over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - verkeerscontroles in het district

Publicatiedatum: 11-03-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag ondermeer snelheidscontroles gehouden in het politiedistrict Rivierenland-West. Het VHT controleerde in Bemmel (Herckenrathweg), Gendt (Langstraat) en Doornenburg (Pannerdenseweg). In totaal 142 bestuurders kregen een bon wegens ondermeer snelheidoverschrijdingen. Onder de snelheidsovertreders werd ook een keer proces-verbaal opgemaakt wegens het bezit van een radardetectieapparaat. Naast snelheid werd gecontroleerd op gebruik van autogordels en helm en waar nodig bekeuringen uitgedeeld. In een enkel geval werd ook bekeurd in verband met het niet handsfree bellen tijdens het rijden. Opvallend was verder een snelheidsoverschrijding van 25 km/u op de Pannerdenseweg, binnen de bebouwde kom van Doornenburg. Een bestuurder reed daar dus 75 km/u, terwijl daar 50 is toegestaan.