Politie Limburg-Zuid

Verdachte van grondstoffenleveranties drugs aangehouden

Merkelbeek 11-03-2004 - De politie heeft op woensdag 10 maart 2004 in zijn woning in Merkelbeek een 25-jarige man aangehouden. Die wordt verdacht van levering van allerlei grondstoffen voor de productie van de party-drug GHB.

Van GHB is bekend dat bij inwendig gebruik deze stof in combinatie met alcohol levensgevaarlijk kan zijn (alcohol versterkt in het lichaam de werking van GHB waarbij het niet ondenkbeeldig is dat de gebruiker in coma kan geraken met zelfs de dood als gevolg). Bij doorzoeking van de woning trof de politie allerlei grondstoffen voor de productie van GHB aan, een beetje kant en klare GHB, alsmede allerlei verpakkingsmaterialen en die werden in beslag genomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Hij heeft inmiddels bekend dat hij wist van de gevaarssetting van GHB en dat hij sedert geruime tijd via het internet de grondstoffen te hebben verkocht. De politie kwam de verdachte op het spoor bij een landelijk onderzoek waarbij de verdachte in beeld kwam. Zo verdenkt de politie hem ervan via het internet ook zogenaamde starter-kits (doe het zelf - kits) voor de aanmaak van GHB te hebben aangeboden. De politie stelt verder onderzoek in.