1e persbericht van donderdag 11 maart 2004

Eindhoven 11-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Zes jongens aangehouden na vernieling

Woensdagavond rond 21.30 uur zijn op de Hastelweg zes jongens uit Eindhoven, variërend in leeftijd van 13 tot 16 jaar, aangehouden. Ze hadden bij twee geparkeerde autos in die straat de spiegels er af getrapt. De eigenaar en een getuige waarschuwden de politie. De zes konden snel worden aangehouden maar wilden niet vertellen wie de dader was. Ze zijn daarom allemaal mee naar het politiebureau genomen. Daar werden hun ouders gewaarschuwd en heeft de politie proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Eindhoven: Dronken bestuurder aangehouden

Woensdagavond rond 20.50 uur is in de Pieter Poststraat een 48-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto. Zijn rijbewijs was bovendien al jaren ongeldig verklaard. Tijdens een blaastest op het politiebureau blies de man 1,4 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man na bedreiging ex-vriendin ingesloten

De politie heeft donderdagmorgen rond 3.00 uur een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had kort daarvoor zijn ex-vriendin in haar woning bedreigd met de dood. De vrouw wist samen met haar dochter de woning uit te vluchten. De Eindhovenaar is ingesloten.

Eindhoven: Agressieve dronken man ingesloten

Donderdagmorgen om 2.15 uur is in de Hoogstraat een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man slingerde met zijn fiets luid schreeuwend over straat. Toen politieagenten hem aanspraken werd de man agressief en begon de agenten de huid vol te schelden. Hij werd aangehouden en in een politieauto gezet. De man sloeg een ruit van de politieauto aan diggelen. Hij bleef schelden en vloeken. Hij is naar het politiebureau gebracht en daar ingesloten.

Geldrop: Vrouw van tas beroofd

Woensdagavond rond 19.50 uur hebben twee jongens de tas gestolen van een 73-jarige Geldropse. De vrouw stond met haar 79-jarige broer bij de bushalte aan de Jan Carstenszweg. Twee jongens kwamen naar hen toe. Een van de twee probeerde de tas uit de handen van de bejaarde vrouw te rukken. Toen hem dat niet lukte begon ook de tweede dader aan de tas te rukken. De vrouw struikelde en de twee gingen er vandoor met de buit,. In de tas zat ondermeer een portemonnee met 40 euro.

Best: Verkeerscontroles

De politie heeft donderdagmorgen op de Willem de Zwijgerweg en de Koningin Emmalaan verkeerscontroles gehouden. Er zijn vijftien automobilisten op de bon gezet die door rood reden en twee bestuurders gingen op de bon omdat een kind in de auto geen gordel om had.