Politie Friesland

Politieberichten van 11 maart (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 11-03-2004 - Voor meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Oosterwolde: in beslaggenomen gereedschap
In de periode januari 2003- oktober 2003 is een grote hoeveelheid gereedschap aangetroffen bij een 45-jarige inwoner van Waskermeer. Het betreft hoofdzakelijk elektrisch gereedschap, zoals boormachines, haakse slijpmachines en veel accuboormachines. Wanneer u gereedschap mist, kunt u contact opnemen met bureau Oosterwolde te bereiken via het regionale telefoonnummer (0900) 8844.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
De politie heeft woensdagavond rond 22.00 uur een 16-jarige jongen en een 15-jarige jongen uit Leeuwarden aangehouden. De twee zijn op heterdaad betrapt toen zij bij een pand aan de Langemarktstraat een fiets wilden stelen. De verdachten hadden een betonschaar meegenomen die door de politie vervolgens in beslag is genomen. Tegen de jongens is proces verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn de jongens weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
Een 18-jarige inwoner van Leeuwarden heeft woensdagochtend rond 08.00 uur aangifte van diefstal van zijn fiets gedaan. De fiets was woensdagnacht tussen 00.30 en 04.30 uur gestolen op het
Ruiterskwartier. Even nadat de man aangifte had gedaan zag hij op de Nieuwstad een onbekende man fietsen op zijn gestolen fiets. De Leeuwarder sprak de onbekende man, waarna de man wegliep. Politieagenten die in de buurt waren konden de verdachte, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, aanhouden.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijfspand aan het Huizum Dorp. Weggenomen zijn een aantal mobiele telefoons. De inbrekers kwamen binnen door een raam te vernielen. Een 45-jarige man uit Menaldum deed aangifte.

Dokkum: winkeldiefstal
De politie heeft donderdag rond 09.00 uur een 48-jarige inwoner uit Dokkum aangehouden in een winkel aan de Walddyk. Hij had een pakje sigaretten weggenomen. Op het politiebureau is de man verhoord. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Hij kreeg een winkelverbod tot 11 maart 2005.

Leeuwarden: man onwel
De politie heeft donderdag rond 12.00 uur geassisteerd nadat een 35-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats onwel was geworden op het Beursplein. De man is per ambulance naar MCL-Zuid gebracht. De politie was vandaag al twee maal eerder bij de man geweest. Beide keren was dit in een bushokje aan het Beursplein. De eerste keer dat de politie polshoogte kwam nemen, was donderdag om 02.30 uur. De man was toen, volgens eigen zeggen, van zijn jas beroofd. De tweede melding kwam donderdagochtend rond 08.00 uur omdat de man onwel zou zijn geworden. Een ambulance kwam en behandelde de man ter plaatse. De politie doet technisch onderzoek omdat de man mogelijk beroofd is van zijn tas.

Burgum: aanrijding met letsel
Donderdagochtend rond 08.15 uur is een 16-jarige fietser uit Burgum gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen wilde de Huyssen van Kattendijkeweg oversteken ter hoogte van de brug over het Prinses Margrietkanaal. Tijdens het oversteken werd de fietser geschept door een 35-jarige automobilist uit Leeuwarden. De jongen raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en is naar MCL-Zuid gebracht. Het verkeer heeft enige tijd hinder ondervonden. Rond 08.45 uur was de weg weer vrij.