Gemeente Almelo

Burgers positief over samenwerking Netwerkstad

Inwoners van Almelo, Borne, Hengelo en Enschede staan positief tegenover samenwerking tussen de vier gemeenten binnen Netwerkstad Twente. Die samenwerking moet dan wel gericht zijn op concrete en praktische projecten. Ze mag niet ten koste gaan van de eigen identiteit van de vier gemeenten. Dit zijn enkele bevindingen uit gesprekken met inwoners, maatschappelijke partners en peilingen op internet. Aanleiding is het verschijnen van de zogeheten Strategische Visie deel II voor de Netwerkstad. Daarin staan concrete voorstellen voor gezamenlijke projecten, zoals Hart van Zuid, Kennispark Twente, Zendersche Es, de Agglolijn en het Regionaal Bedrijventerrein.

Inwoners vinden de samenwerking nuttig en zijn bereid om dit soort bovenlokale voorzieningen te delen met de buurgemeenten. Die voorzieningen moeten dan wel goed bereikbaar zijn. De projecten waar de vier gemeenten het in de strategische visie over eens zijn, kunnen rekenen op breed draagvlak. Maar inwoners pleiten ook voor een administratief/juridisch centrum in Almelo, een gemeenschappelijke Twentse VVV in Borne, een kwaliteitsimpuls voor de binnenstad van Hengelo en de komst van een echt academisch ziekenhuis naar Enschede. Gevraagd naar waar mensen hun geld op in zouden zetten, scoren projecten in de sfeer van zorg, sport, onderwijs en bereikbaarheid hoog.

Een totaaloverzicht van de resultaten van het communicatietraject vindt u op www.netwerkstadtwente.nl (rubriek downloads, subrubriek documenten).