Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


11 maart 2004


Eerbeek - aanrijding


Gisterenmiddag rond 14.15 uur vond er op de Loubergweg een gecompliceerde aanrijding plaats tussen een tractor + aanhangwagen, bestuurd door een 17-jarige jongeman uit Eerbeek en een vrachtwagen bestuurd door een 28-jarige Zutphenaar. De jongeman naderde de kruising met de Stuijvenburchstraat en moest afremmen voor een auto die voorgesorteerd stond om linksaf te slaan. Z'n combinatie gleed echter door en kwam op het weggedeelte voor het verkeer uit tegenovergestelde richting. Hier naderde de Zutphenaar met zijn combinatie. Door de aanrijding brak de vooras van de tractor en kwam het geheel dwars op de rijbaan te staan. De olie die lekte werd door de brandweer geruimd en de tractorcombinatie werd afgesleept.


Klarenbeek - auto-inbraken


Het bericht over de preventieactie van de politie om autokrakers tegen te gaan heeft koud de media bereikt of de volgende serie auto-inbraken dient zich weer aan. Nu in Klarenbeek (gem Voorst). Hier is in de nacht van 9 op 10 maart aan de Dennenweg (3) en de Bosweg (3) ingebroken en heeft men ook nu weer autoradio's gestolen.


Vorden - insluiping


Een bewoonster aan de Burgemeester Vunderinkstraat maakte melding dat er gisteren rond 15.00 uur een man bij haar aan de deur kwam die om pen en papier vroeg. Hij liep mee naar binnen en liet de voordeur kennelijk opzettelijk openstaan voor een vrouw die plotseling in de woning stond. Deze ging er direct vandoor en ook de man nam snel de benen. Het gaat om een donker getinte man van ongeveer 30 - 35 jaar. Hij is ongeveer 1.60 m en droeg een donkere jas en een donkere baseball pet. De vrouw is ook donker getint met dezelfde leeftijd en lengte rn zij droeg een donkere jas. De politie waarschuwt alert te zijn op mogelijke insluipers.


Terwolde - rookmelder slaat alarm


De bewoners van een woning aan de Boevenbrinkstraat lagen even na 23.30 uur net in bed toen zij gwekt werden oor hun rookmelder. Onderzoek leverde de oorzaak op; er was een schoorsteenbrand ontstaan en de brandweer kwam hiervoor in actie. Salvage werd ook gewaarschuwd in verband met de roet- en rookschade. De omvang van de schade is niet bekend.


Vorden - snelle bromfietser


Bij een verkeerscontrole aan de Rondweg viel het rijgedrag van een 16-jarige jongeman uit Vorden de aanwezige motoragent op. Hij besloot hem te volgen en als snel bleek de jongeman bijna 80 km per uur met z'n bolide te rijden. De agent heeft hem laten stoppen en bekeurd.


Barchem- Vorden - Lochem - snelheidscontroles


Bij enkele snelheidscontroles op de Borculoseweg en Ruurloseweg in Barchem, De Ruurloseweg in Vorden en de Barchemseweg in Lochem zijn gisteren 126 bekeuringen gevallen. In totaal passeerden ruim 2000 voertuigen de controleplaatsen en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 waar men 80 mocht en 67 waar men 50 mocht rijden. De overtreders krijgen de bekeuring in de bus.


Einde berichten---- --