Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


11 maart 2004


Harderwijk - Drie vluchtende mannen ingerekend


De politie in Harderwijk heeft woensdagmiddag drie mannen opgepakt nadat ze te voet uit hun gestrande auto waren gevlucht en kort daarvoor telefoonkaarten hadden ontvreemd.
De politie kreeg vrijwel tegelijkertijd twee meldingen over dezelfde zwarte Audi-personenauto met drie inzittenden. De houder van een benzineshop aan de Hertog Reinoudlaan meldde dat de inzittenden van de personenauto telefoonkaarten hadden ontvreemd. Over dezelfde auto kwam ook de melding dat deze op de rotonde Deventerweg/Nassaulaan een eenzijdige ongeval had veroorzaakt en dat de auto op de rotonde was achtergelaten. De drie inzittende waren te voet gevlucht. Aan de hand van de opgegeven signalementen trof de politie na een korte zoekactie twee van hen op de Korhoenlaan.
Deze verdachten, een 20 jarige man uit Harderwijk en een 21 jarige man uit Zwolle, werden aangehouden en voor ander onderzoek ingesloten.
De derde verdachte werd door politiemensen herkend van de video-opnamen in de benzineshop. Het betrof een 26 jarige man uit Genemuiden, hij werd aangetroffen op een bij de politie bekend contactadres aan de Rhijnvis Feithlaan. De man had zich verstopt en zichzelf ingesloten in de badkamer van deze woning. De man werd aangehouden en daarna door de politie ingesloten op het bureau.
De 21 jarige verdachte verborg bij zijn aanhouding onder zijn kleding een nieuw kostuum compleet met kledinghanger en prijskaartjes van een modezaak elders uit het land. De herkomst daarvan wordt onderzocht.
De zwarte Audi-personenauto stond op naam van en katvanger. Uit onderzoek bleek inmiddels dat met die auto afgelopen zondag in Harderwijk en afgelopen maandag in Heerde werd getankt zonder te betalen. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.
De drie verdachten blijven vooralsnog ingesloten.
.


Epe - kluis open geslepen bij inbraak


Bij een bedrijfsinbraak aan de Gelriaweg in Epe werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken en een kluis werd ter plaatse in het pand open geslepen. Ondanks al deze inspanningen kon slechts een zeer gering geldbedrag uit de kluis worden buitgemaakt.


Epe - vier maal door rood


Bij controle op de kruising Julianalaan / Hoofdstraat werden dinsdag vier automobilisten betrapt op rijden door rood licht.


Elburg - winkelontzegging na diefstal


Een 36 jarige vrouw uit Elburg is een jaar lang de toegang tot de winkel ontzegd door de eigenaar van de supermarkt aan de Zwolscheweg in Elburg waar de vrouw dinsdagmiddag werd betrapt bij de diefstal van een zak paaseitjes ter waarde van E 1.98. Na overleg met de officier van justitie legde de politie de vrouw voor dit vergrijp een boete op van E 130,-op.


Elburg - 14 maal fout op Hellenbeekstraat


Tijdens een radarcontrole op de Hellenbeekstraat in Elburg zijn dinsdagochtend 14 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. De hoogste snelheid bedroeg 65 km. per uur. Er passeerden 284 auto's.


Putten - Hoofdwond bij botsing zonder gordel


Een 32 jarige automobilist uit Harderwijk liep dinsdagochtend een flinke hoofdwond op toen hij met zijn hoofd tegen de voorruit klapte toen hij werd aangereden door een 34 jarige autobestuurder uit Ermelo. De man uit Ermelo reed op de Zuiderzeestraatweg en stuurde linksaf de Kuiterweg in. Hij liet de doorgang niet vrij voor de hem tegemoet rijdende Harderwijker, die vervolgens per ambulance naar het St. Jansdalziekenhuis werd vervoerd.


Oldebroek - Twee gewonden bij botsing zonder gordel


Bij een botsing op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek raakten afgelopen nacht rond 00.00 uur een 21 jarige autobestuurder uit 't Loo en zijn vriendin (nog geen personalia in pol.adm.)
Gewond. De bestuurder reed op de Zuiderzeestraatweg in de richting Wezep. Vanaf de Stouwdamsweg reed een personenauto de Zuiderzeestraatweg op. Hierdoor was de Oldebroeker gedwongen te remmen en stuurde naar links, waar hij tegen een op de middengeleider staande lichtmast botste. De beide inzittenden droegen geen gordel en werden met respectievelijk een hoofdwond en nekklachten naar het Sophiaziekenhuis overgebracht. De autobestuurder die uit de Stouwdamsweg kwam is doorgereden. De politie stelt een ander onderzoek in.


Ermelo - inbraak in horecazaak


De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien of gehoord van een inbraak in restaurant "de Volksmond" aan de Stationsstraat in Ermelo. De inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag. Men kon binnenkomen door de voordeur te forceren. De zaak is doorzocht en er is een geldbedrag ontvreemd.


Ermelo - 10 % te hard op Oude Nijkerkerweg


Bij een snelheidscontrole op de Oude Nijkerkerweg in Ermelo zijn woensdagmorgen in de spits tussen 07.30 en 09.00 uur in totaal 429 automobilisten op snelheid gecontroleerd.
Er reden 42 van hen te hard. De hoogste snelheid bedroeg 74 km. per uur.


Ermelo - betrapt bij winkeldiefstal


Een 17 jarige jongen uit Ermelo werd woensdagmiddag betrapt bij een winkeldiefstal in een zaak aan de Stationsstraat. Hij nam speelgoed weg ter waarde van bijna E17,- Bij het passeren van de beveiligingspoortjes ging de pieper af. Een behulpzame burger pakte de jongen vast, waarna de politie werd ingelicht. De jongen krijgt een proces-verbaal en wordt doorverwezen naar het preventieteam Link, waarna een passende maatregel wordt opgelegd.


Harderwijk - drie scooters uit het verkeer genomen


De politie heeft woensdagavond drie scooters uit het verkeer genomen omdat er te hoge snelheden mee bereikt kunnen worden. Twee scooterrijders werden gecontroleerd op de Havendam en de andere bestuurder op de Selhorstweg. De scooters zijn ingenomen en worden één dezer dagen technisch onderzocht.


Harderwijk - 16 jarige verdacht van diefstal bromfiets


De politie heeft woensdagavond een 16 jarige man uit Ermelo aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets die afgesloten geparkeerd stond voor een restaurant aan de Oranjelaan in Harderwijk. Een fietsende getuige zag de brommer met de verdachte rijden en heeft geprobeerd hem te volgen, maar verloor hem uit het oog.
De politie kon de man later in Ermelo aanhouden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.


Nunspeet - 16 jarige vernield auto


De politie heeft woensdagavond een 16 jarige knaap uit Nunspeet aangehouden nadat hij op de Markt in Nunspeet een gevuld kunststof flesje tegen een passerende auto gooide. De auto werd beschadigd. De politie maakt een proces-verbaal op. Hij wordt doorverwezen naar het preventieproject Link, waarna een passende maatregel zal volgen.---- --