Persbericht

Amsterdam, 11 maart 2004

Eric Bourdais de Charbonnière voorgedragen voor de Raad van Commissarissen ING Groep

De Raad van Commissarissen van ING Groep is voornemens de heer Eric Bourdais de Charbonnière (1939, Franse nationaliteit) per 27 april 2004 tot commissaris te benoemen.

Vanaf september 2000 is de heer Bourdais de Charbonnière voorzitter van de Raad van Commissarissen van Michelin. Daarvoor was hij meer dan tien jaar Michelin's Chief Financial Officer. De heer Bourdais de Charbonniè re startte zijn carrière bij J.P. Morgan in 1965. Hij bekleedde daar diverse functies in Parijs en New York (commercial banker, controller en treasurer), voordat hij in 1981 benoemd werd tot voorzitter en CEO van J.P. Morgan Frankrijk. De heer Bourdais de Charbonnière was bij J.P. Morgan vanaf 1985 verantwoordelijk voor Continentaal Europa en van 1987 tot 1990, als Executive Vice President, voor Europa.

De benoeming is afhankelijk van goedkeuring door de Nederlandsche Bank en de Pensioen- en Verzekeringskamer. De benoeming staat voorts geagendeerd voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ING Groep op dinsdag 27 april 2004.

Na 27 april 2004, bestaat de Raad van Commissarissen van ING Groep uit:

Drs. C.A.J. (Cor) Herkströter RA, voorzitter

E. (Eric) Bourdais de Charbonnière

Mw. L. (Luella) Gross Goldberg

Prof. mr. P.F. (Paul) van der Heijden

Dr. C.D. (Claus) Hoffmann

Drs. A.G. (Aad) Jacobs

W. (Wim) Kok

G.J.A. (Godfried) van der Lugt

Prof. dr. ir. P.J.A. (Paul) baron de Meester

J.D. (Jan) Timmer

Ir. K. (Karel) Vuursteen

Informatie voor de pers: ING Groep, Peter Jong, tel: 020 - 541 5457

ING Groep is een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong, actief op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer. ING heeft meer dan 60 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in 60 landen. Met ongeveer 115.000 medewerkers omvat ING een grote verscheidenheid aan toonaangevende bedrijven die steeds vaker hun klanten onder de merknaam ING bedienen.


ING Groep N.V.