Politie Drenthe

Twijfel juiste meetmethode niet nodig

Assen 11-03-2004 - Nieuws Politie Drenthe

Twijfel aan werking flitsapparatuur niet nodig.

De apparatuur waarmee de politie zijn snelheidscontroles uitvoert voldoet aan de zeer strenge eisen van het onafhankelijke Nederlands Meetinstituut. Dat geldt voor alle precisiemeetmiddelen die de politie gebruikt.

Bij bezwaren die mensen hebben tegen het uitvoeren van snelheidscontroles door de politie wordt vaak twijfel geuit over de correctheid van apparatuur waarmee de politie de overtredingen vaststelt. Klopt het allemaal wel? , Zijn de agenten voldoende opgeleid? Gebeurt de verwerking op een correcte manier?

De werkwijze van de politie is gedetailleerd vastgelegd in de Regeling Meetmiddelen Politie. Daarin staat ook de procedure die snelheidscontroleurs volgen voordat een snelheidscontrole daadwerkelijk kan beginnen. Elk meetmiddel is herkenbaar voorzien van een sticker, waaruit blijkt, dat het apparaat niet langer dan een jaar geleden is geijkt.

Politieagenten die met de radar- en laserapparatuur werken zijn bevoegd opsporingsambtenaar en hebben een training gevolgd om de apparatuur volgens de vastgestelde procedures te bedienen.

Sjabloon
Voordat de apparatuur op de controle plek is ingesteld wordt een aantal proeffotos gemaakt om te controleren of de apparatuur correct functioneert. Daarbij is het overigens niet noodzakelijk dat de radarauto waterpas staat. Wel is van belang dat de auto in een juiste hoek parallel aan de weg staatVervolgens worden de fotos bij het uitlezen op het politiebureau nogmaals gecheckt. Fotos, waarbij het bijvoorbeeld niet duidelijk is welke van de twee autos op de foto de overtreding heeft gepleegd, worden handmatig beoordeeld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een sjabloon die handmatig over de foto wordt gelegd om vast te stellen of de foto op een juiste manier is genomen.

(bron: BVOM)

Controles komende week

Bij verkeershandhaving Boetegeld= Sneu geld staan de komende week onder meer de volgende controles gepland.

Vrijdag 12 maart radarcontrole op de Groningerstraat, de Maria in Campislaan en de Witterzomer in Assen.

Zaterdag 13 maart is er s middags en s avonds een snelheidscontrole op de A28 tussen Assen en Hoogeveen.

Zondag 14 maart wordt er in Hoogeveen gecontroleerd op alcohol een het gebruik van de autogordel.

Maandag 15 maart staat de radarauto op diverse locaties in Hoogeveen en Hollandscheveld.

Dinsdag 16 maart is er s middags en s avonds een snelheidscontrole op de A28 tussen De Punt en Assen.

Woensdag 17 maart wordt er vanaf 07.00 uur op diverse locaties in Emmen op snelheid gecontroleerd.

Donderdag 18 maart opereert de radarauto in Roden en Peize.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen.

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl