Ingezonden persbericht


Internet Security Systems en Citadel Security Software bieden samen kwetsbaarheidsanalyses en -advies

Compleet systeem voor compliance-rapportage voor overheidsklanten

Capelle a/d IJssel, 11 maart 2004 - Internet Security Systems (ISS) en Citadel Security Software (OTCBB:CDSS), leverancier van geautomatiseerde kwetsbaarheidsanalyses en toepassing van beveiligingsbeleid, bieden samen een oplossing voor kwetsbaarheidsanalyse en -herstel. Met deze oplossing zijn overheidsorganisaties er zeker van dat ze voldoen aan het zelf bepaalde beschermingsniveau en krijgen ze inzicht in de risico's binnen hun computernetwerk.

Door de combinatie van de Internet Scanner, de kwetsbaarheidsdetectietool van ISS, en de geautomatiseerde Hercules-hersteloplossingen van Citadel kunnen kwetsbaarheden binnen netwerken, servers en desktops automatisch getraceerd, beheerd en hersteld worden. Met deze oplossing kunnen organisaties bepalen of ze voldoen aan wet- en regelgeving voor de beveiliging van bedrijfskritische systemen, zoals IAVA's, TCNO's en onderdelen van best practices binnen het Amerikaanse ministerie van Defensie, evenals FISMA-rapportage en compliance-eisen van andere instellingen.

"Om hun bedrijfskritische infrastructuur te beschermen en netwerken beschikbaar te houden, is het essentieel dat overheidsorganisaties hun kwetsbaarheden analyseren en repareren", zegt Steve Cooker, Vice-President en General Manager Public Sector Operations van Internet Security Systems. "Samen met Citadel bieden we nu een vereenvoudigde oplossing waarmee onze klanten de benodigde tijd voor het scannen, koppelen en herstellen van, alsook het rapporteren over kwetsbaarheden sterk kunnen verminderen."

"Veel overheidsinstellingen hebben moeite om het analyse- en repareerproces efficiënter te maken. Bovendien voldoen ze vaak niet aan belangrijke eisen op het gebied van informatiebeveiliging", aldus Steve Solomon, President en CEO van Citadel Security Software. "Met deze oplossing spelen we hierop in en combineren we de beste technologieën van marktleiders op het gebied van vulnerability management."

Volgens het IDC-rapport Worldwide Vulnerability Assessment and Management Forecast Update and Analysis, 2003-2007 (december 2003) is ISS met een marktaandeel van 30 procent voor het vierde achtereenvolgende jaar wereldwijd marktleider op het gebied van kwetsbaarheidsanalyses en beheersoftware. Dit aandeel is viermaal zo groot als de eerstvolgende aanbieder in deze markt.

Citadel
Citadel Security Software, Inc., is marktleider op het gebied van het beheer van kwetsbaarheden door geautomatiseerd herstel van kwetsbaarheden en het uitvoeren van beveiligingsbeleid. Het bedrijf ondersteunt klanten bij het neutraliseren van beveiligingsrisico's. De gepatenteerde Hercules-technologie biedt gebruikers volledige controle over geautomatiseerde herstelprocessen en efficiënte bundeling, prioriteitsstelling en het oplossen van kwetsbaarheden die worden ontdekt door standaard-kwetsbaarheidsanalysetools. Met Winshield SecurePC- en NetOFF-producten kunnen bedrijven beveiligingsbeleid toepassen vanuit één beheerpunt. De oplossingen stellen bedrijven in staat om de vertrouwelijkheid van informatie te garanderen en de tijd en kosten voor handmatige herstelprocessen te verminderen. Hierdoor kunnen ze voldoen aan regelgeving op het gebied van beveiligingsbeleid en overheidseisen, zoals FISMA, HIPAA en de Gramm-Leach-Bliley-wetgeving.