Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


11 maart 2004


Apeldoorn - veelpleger aangehouden


Een 26-jarige Apledoornse veelpleger werd gisterenmiddag rond 16.40 uur door agenten in de Oranjerie betrapt op winkeldiefstal. Zij zagen de man een drogisterij ingaan. Hij pakte iets van een schap en kwam weer naar buiten en liep in de armen van de agenten. Hij bleek twee flesjes after shave te hebben gestolen en hij is ingesloten in het politiebureau.


Apeldoorn - diefstal bestelbus en auto


In de nacht van 9 op 10 maart is vanaf de Kooikersdreef een gele bestelbus van het merk Mercedes Benz type Sprinter, gekentekend VN-RV-01 gestolen.


Op de 11e maart even na 01.30 uur werd aan Bouwmeestershoeve een blauwe Mercedes Benz C 240 Sedan gestolen. De bewoners werden wakker en zagen dat hun auto ontvreemd was.


Apeldoorn- diefstal uit oplegger


Dieven hebben afgelopen nacht enkele tientallen dozen met flessen whisky buit gemaakt uit een vrachtwagencombinatie die geparkeerd stond bij een benzinestation langs de A 50. De uit Duitsland afkomstige chauffeur lag in z'n cabine te slapen toen hij merkte dat er aan zijn combinatie werd gerommeld. Toen hij uitstapte ging een onbekende man er als een haas vandoor en vluchtte in een witte bestelbus. Even later zag hij dat de dieven al hadden toegeslagen.


Apeldoorn- verkeersirritatie leidt tot mishandeling


Een 34-jarige man uit Apeldoorn heeft bekend, dat hij rond 14.00 uur op de kruising Arnhemseweg/ Koperweg een 58-jarige man uit Zevenaar heeft geslagen en z'n fiets heeft beschadigd naar aanleiding van een irritatie in het verkeer. De Apeldoorner kwam met z'n auto enigszins ongelukkig op de kruising te staan , waardoor hij de doorgang voor de fietser belemmerde. Deze gaf een tik op de auto, waardoor de Apeldoorner boos werd en hem hierop wilde aanspreken. De fietser ging er vandoor en bij een volgende kruising werd hem de doorgang door de automobilist belemmerd. Deze laatste wilde weten waarom de man op zijn auto had geslagen. De Apeldoorner was kennelijk zo boos dat hij de fietser een vuistslag gaf en tegen diens fiets trapte. Een getuige noteerde het kenteken van de automobilist en zag, dat deze de auto bij de Rosariumstraat parkeerde. Met hulp van stadswachten werd een post ingenomen en toen de bestuurder terug kwam werd hij aangehouden. In overleg met justitie zal naar de verdere afhandeling worden gekeken.


Einde berichten---- --