Ingezonden persbericht


Persbericht

PREMSELA STICHTING VOOR NEDERLANDSE VORMGEVING
PRESENTEERT GEHEEL VERNIEUWDE WEBSITE

De Premselalezing door de Amerikaanse criticus Michael Rock op 11 maart is nog diezelfde avond te volgen via het web. Na afloop van de lezing wordt de geheel vernieuwde website van Premsela, stichting voor Nederlandse vormgeving, gepresenteerd. Op de site is een videoregistratie van de besloten lezing te volgen. Ook de tekst van Michael Rock en de illustraties, die hij bij zijn lezing gebruikt, zijn op www.premsela.org te zien.

Buro Petr van Blokland + Claudia Mens is verantwoordelijk voor het ontwerp van de geheel vernieuwde www.premsela.org. Vanuit Premsela werkten Bastiaan Anink en Paul van Yperen aan de site. De site is gebouwd volgens open standaarden. Hierdoor is de site door elk operating system of browser te bekijken en zijn er geen plug-ins voor nodig.

Eén van de inhoudelijke vernieuwingen van de vernieuwde www.premsela.org is dat een groot deel van de teksten nu ook in het Engels te lezen is. Daarnaast is de navigatie van de site verbeterd met verschillende zoekmogelijkheden. Op de home-page staat naast actueel nieuws een overzichtelijke agenda en wekelijks een link met een andere interessante design-site.

Het resultaat is een heldere, toegankelijke website met actuele informatie over de activiteiten en projecten van Premsela, en met veel links naar het omringende vormgevingsveld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Paul van Yperen,
manager communicatie Premsela
Telefoon: 020 344 9449; 06 46 02 36 29; e-mail: yperen@premsela.org


---- --