Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe introduceert beta-versie van nieuwe XML/PDF form design software

Adobe Designer biedt uitgebreide mogelijkheden voor het eenvoudig creëren en toepassen van 'intelligente' documenten in PDF

Amsterdam, 11 maart 2004 - Adobe Systems Incorporated (NASDAQ:ADBE) kondigt aan dat de beta-versie van Adobe® Designer, een nieuwe grafische XML-tool voor het ontwerpen en toepassen van 'intelligente' formulieren in Adobe PDF of HTML, beschikbaar is. De software zorgt ervoor dat bedrijven oplossingen kunnen bouwen met Adobe document services. Hiermee kunnen op formulier gebaseerde workflows geautomatiseerd worden. Bovendien biedt het bedrijven sneller toegang tot bedrijfskritieke informatie.

"Adobe Designer steunt bedrijven bij de migratie naar webservices en XML," zegt Robert Glushko, Ph.D. bij de school voor informatiemanagement en -systemen, aan de Universiteit van Californië, Berkeley. "Het creëren van nieuwe dataverbindingen met XML is eenvoudig en intuïtief omdat de software ervoor zorgt dat je formulierelementen, gebaseerd op een XML schema, kunt slepen en plakken. Met Designer kunnen zelfs relatief onervaren gebruikers interactieve en professionele formulieren creëren en deze verbinden met de achterliggende systemen."

Adobe Designer is onderdeel van Adobe s Intelligent Document Platform voor het genereren, collaboreren, verwerken en beveiligen van 'intelligente' documenten in de onderneming. De software biedt alle capaciteiten die nodig zijn om formulieren zeer nauwkeurig te ontwerpen, inclusief de mogelijkheid om informatie in een al bestaande opmaak te importeren, en bedrijfsregels in een form template te definiëren. Ontwikkelaars kunnen data afkomstig uit een formulier eenvoudig integreren met belangrijke bedrijfssystemen via XML, OLEDB en webservices. Daarnaast stelt Adobe Designer gebruikers in staat om formulieren te ontwerpen die kunnen worden gebruikt met digitale handtekeningtechnologieën, om veilige elektronische transacties mogelijk te maken.

De software is een ontwerptool voor de desktop en creëert XML form templates die kunnen worden gepubliceerd in meerdere formats. Gebruikers kunnen ook intelligence importeren en toevoegen aan bestaande PDF of Microsoft Word templates. Adobe Designer formulieren passen zich dynamisch aan, aan de data-input en presenteren alleen de relevante formuliervelden aan de eindgebruiker. Zo krijgt bijvoorbeeld een persoon die een hypotheekofferte aanvraagt alleen die formuliervelden te zien die van belang zijn voor zijn of haar status. Deze 'intelligente' formulieren zijn toegankelijk via een webbrowser, Adobe Acrobat® of Adobe Reader®.

"Om hun investeringen in bedrijfsapplicaties te laten renderen, moeten bedrijven het bereik van deze applicaties vergroten met processen die het op een veilige manier ontvangen, uitwisselen en traceren van informatie mogelijk maken," aldus Ivan Koon, senior vice president of the Intelligent Document Business Unit bij Adobe. "Om aan deze uitdagingen te voldoen, biedt Adobe Designer eindgebruikers een dynamische interface die XML gebruikt voor het creëren van flexibele en 'intelligente' documenten. Tegelijkertijd zorgt de oplossing ervoor dat interactieve data wordt vastgelegd en bedrijfscollaboratie via PDF mogelijk wordt gemaakt voor een efficiënte, betrouwbare en veilige uitwisseling van informatie."

Adobe Designer gecombineerd met andere document services van Adobe, stelt organisaties in staat om systemen uit te breiden en bedrijfsprocessen eenvoudig te automatiseren met interne en externe gebruikers. Van interne formulieren, zoals declaratierapporten en inkoopverzoeken, tot externe formulieren, zoals claims en sollicitatiebrieven; bedrijven kunnen met Adobe s oplossingen de kracht van PDF en XML inzetten voor de integratie van 'intelligente' documenten in de IT-omgeving.

De Adobe Designer beta-versie voor het Microsoft Windows® besturingssysteem is beschikbaar op www.adobe.com/designerbeta. Prijzen worden medio 2004 aangekondigd als het product op de markt komt.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/main.html

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn wereldwijd toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven. De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.

###

© 2004 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe logo, InDesign, PageMaker, Photoshop en Illustrator zijn ofwel geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Mac is een geregistreerd handelsmerk van Apple Computer Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Microsoft en Windows zijn ofwel handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com
www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---