Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


11 maart 2004


Wehl - honden gedood bij aanrijding


Zijn gisterenmiddag rond 15.55 uur op de Rijksweg A 12 twee honden aangereden door een 25-jarige automobilist uit Doetinchem. De man reed met z'n auto richting Doetinchem toen de dieren plotseling de weg over staken. De honden overleefden de aanrijding niet en de auto liep schade op. De beestjes, twee foxen waren even aan de aandacht van de eigenaresse ontsnapt en de schade wordt geregeld.


Groenlo - diefstal uit bejaardenwoning


Kreeg de bejaarde bewoonster van een woning aan de Bevrijdingslaan bezoek van een zuid-europese man. Hij vroeg haar om een pen en papier en toen de vrouw naar binnen liep volgde de man haar. De vrouw stoort zich aan het gedrag van de man en weet hem uit de woning te werken, maar als hij weg is mist zij een geldbedrag.
De politie onderzoek deze insluiping omdat zich eergisteren in Ruurlo en gisteren in Vorden ook een dergelijk voorval plaats vond. Hier was ook een vrouw bij betrokken.


Dinxperlo - boete voor radardetector en verboden mes


Een 18-jarige jongeman uit Gaanderen heeft gisterenmiddag op de Terborgseweg een boete gekregen omdat hij een verboden radardetector in z'n auto had. Verder bleek hij ook 25 cm lang mes in z'n auto te hebben dat qua eigenschappen onder de Wet Wapens en Munitie valt en dus ook verboden was. Betrokkene kreeg ook hier een bekeuring voor en deed afstand van beide voorwerpen.


Lichtenvoorde- belediging agenten


Een 21-jarige Winterswijker reed rond 16.50 uur op de fiets over de Albert Schweitzerstraat
En vond het nodig om z'n middelvinger naar surveillerende agenten op te steken. Hij is voor belediging aangehouden en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.


Ulft- rijden onder invloed


Agenten controleerden vannacht rond 02.30 uur op de F.B. Deurvorststraat passerende automobilisten op het gebruik van alcohol. Een naderende automobilist keerde z'n auto en ging er als een haas vandoor. In het dorp parkeerde hij z'n auto en had direct de agenten achter hem staan. Deze spraken de 36-jarige bestuurder uit Doetinchem aan en toen bleek de reden van gedrag. Hij had gedronken en aan het politiebureau blies hij 0.6 promille. Hij kreeg een boete en een rijverbod.


Groenlo - aanrijding


Een 69-jarige vrouw uit Lievelde zag gisterenochtend rond 09.00 uur op de rotonde van de Ruurloseweg/Borculoseweg een 42 jarige fietser uit Groenlo te laat. De vrouw die een brommobiel bestuurde raakte de fietser die ten val kwam en van de schrik kreeg ze haar voertuig niet direct onder controle. Ze raakte een stenen geleider en botste tegen een hek bij een woning. De fietser is met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Winterswijk vervoerd, de vrouw kwam met de schrik vrij. Haar brommobiel moest beschadigd worden afgevoerd.


Einde berichten.---- --