FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten wil andere CAO's voor land- en tuinbouw

FNV Bondgenoten gaat op zoek naar andere CAO's voor de land- en tuinbouw-sector.
Het overleg over de CAO Glastuinbouw is vanmiddag door FNV Bondgenoten afgebroken. Verder onderhandelen had geen zin meer, volgens de bond. De werkgeversorganisatie LTO wil helemaal geen tegemoetkoming aan werknemers doen en houdt vast aan een CAO zonder loonsverhoging of eenmalige uitkering. Vakbond FNV Bondgenoten vraagt een eenmalige uitkering van 300 Euro.
Ook blijft LTO vasthouden aan het eerder gehuldigde standpunt dat zij vinden dat er pas een CAO kan zijn als die ook Algemeen Verbindend is verklaard. Daar wil FNV Bondgenoten niet op in gaan, omdat dit betekent dat de werkgevers het onderhandelingsproces op die manier kunnen traineren. 'LTO heeft te weinig leden, en dus te weinig draagvlak. Daarom stellen ze zulke absurde eisen,' aldus bestuurder Anne Jan de Graaf van FNV Bondgenoten.
De Graaf wil nu op zoek naar andere CAO's voor zowel de land- als tuinbouw, want in beide sectoren speelt hetzelfde probleem. Eventueel met andere partijen als gesprekspartner. Ik wil namelijk dat er zo snel mogelijk een CAO wordt afgesloten, die ook wordt nageleefd waardoor we eindelijk eens iets kunnen doen aan het illegalenprobleem in de land-en tuinbouw. Langs deze weg wordt dat niets.'

Meer informatie:
Anne Jan de Graaf, bestuurder FNV Bondgenoten

06-53387248

11 mrt 04 17:32