Time : 11:04:23 AM
Date : Thursday, March 11, 2004
Sender Name: Desso DLW Sports Systems

Desso DLW Sports Systems en Universiteit Gent onderzoeken nieuwe kunstgrassystemen

IWT kent 650.000 Euro innovatie-subsidie toe aan Desso DLW Sports Systems.

Dendermonde, 11 maart 2004

Het Instituut voor de aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen, kortweg IWT-Vlaanderen, en Desso DLW Sports Systems hebben zopas een contract getekend voor wetenschappelijk onderzoek naar een nieuw type kunstgras. Voor het onderzoek slaat Desso DLW Sports Systems de handen in elkaar met het Centrum voor Materiaalstudie en Engineering (CMSE) van de Universiteit Gent.

Binnen het CMSE werken 13 vakgroepen uit 4 faculteiten van de UGent samen. Het onderzoek naar de nieuwe kunstgrasvezel wordt gevoerd door de vakgroep Textielkunde en de vakgroep Mechanische Constructie en Productie.

Bedoeling is om in de eigen R&D afdeling van Desso een nieuwe kunstgrasvezel te ontwikkelen die de eigenschappen van natuurgras nog beter integreert met de voordelen van kunstgras. Onder meer de interactie tussen de sporter en de grasmat zal nader onderzocht worden. De nieuwe kunstgrasmat wordt verwacht in 2006 en zal voornamelijk in de voetbalmarkt ingezet worden.

Real Madrid, Feyenoord, Liverpool FC, Sporting Club de Portugal en Lokomotiv Moskou spelen al op een grasveld van Desso. Ook de voetbalbonden van Engeland, Spanje, Belgie, Luxemburg, Estland, Litouwen, Denemarken en Rusland hebben Desso-kunstgras in hun trainingscentra.

Met deze innovatie hoopt Desso zijn positie van wereldmarktleider in sportvloeren verder uit te kunnen bouwen. Desso DLW Sports Systems werd vernoemd als één van de meest creatieve en innovatieve bedrijven in Vlaanderen tijdens de Septemberverklaring van Vlaams Minister-President Bart Somers.

Einde persbericht

Over het Centrum voor Materiaalstudie en Engineering (CMSE): Het CMSE werd in 2000 opgericht aan de Universiteit Gent. Dertien vakgroepen uit de Faculteiten "Toegepaste Wetenschappen", "Wetenschappen", "Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen" en "Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen" werken binnen dit centrum samen aan nationale en internationale projecten in het domein van de materiaalkunde.

Over Desso DLW Sports Systems:
Desso DLW Sports Systems is marktleider in sportvloeren voor outdoor en indoor gebruik. Jaarlijks produceert het bedrijf 2,5 miljoen m² kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey-, rugby- en American Football-velden. Daarnaast maakt het bedrijf ook linoleum, vinyl en textiel sportvloeren. De onderneming heeft zijn hoofdzetel in Dendermonde en verkoopkantoren in heel Europa. Desso DLW Sports Systems heeft een jaaromzet van 55 miljoen Euro en maakt deel uit van Desso, dat behoort tot het Amerikaanse Armstrong World Industries.

Meer informatie:

Prof. Paul Kiekens, vakgroep Textielkunde UGent
09 264 57 34 of Paul.Kiekens@UGent.be

Prof. Joris Degrieck, vakgroep Mechanische Constructie en Productie 09 264 34 33 of Joris.Degrieck@UGent.be

Sophie Dewaele, persattaché UGent
09 264 30 66 of Sophie.Dewaele@UGent.be

Helga Webers, marketing manager Desso DLW Sports Systems 052 / 262 512 GSM: 0474 / 994 250 of hwebers@armstrong.com www.dessodlw.be

URL: http://www.dessodlw.be