Politie Amsterdam-Amstelland

Brandwonden na frituren
11-3-2004. Woensdagmiddag rond kwart voor vier liep in Overtoomseveld een negenjarig jongetje tweedegraads brandwonden op bij het frituren. Het jongetje was, zonder dat zijn moeder in de woning aanwezig was en terwijl ze hem dat verboden had, zelf gaan frituren. Toen zij binnenkwam wilde het jongetje snel de frituurpan wegzetten. Hierbij kreeg hij heet frituurvet over zich heen. Het slachtoffertje is naar een ziekenhuis overgebracht en opgenomen.
Hennepplantages ontmanteld

11-3-2004.

Dorpsstraat (Aalsmeer)
Dinsdagmiddag rond twee uur stuitten agenten bij een onderzoek in een woning in de Dorpsstraat in Aalsmeer op een hennepplantage met circa 600 planten. Daarbij werden twee verdachten gearresteerd. Een derde verdachte werd woensdag ingerekend. Het energiebedrijf constateerde dat er was geknoeid met de elektrische installatie en dat de energie illegaal werd afgetapt. De planten zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd.

Amsteldijk
Op de Amsteldijk vond de politie woensdagmiddag ook een illegale hennepplantage. Hierbij werd één verdachte gearresteerd. Agenten troffen in de woning ongeveer 600 planten en de benodigde apparatuur aan. Alle spullen zijn in beslag genomen en worden onderzocht en vernietigd. Het energiebedrijf constateerde dat de benodigde elektriciteit illegaal werd afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de gebruiker van het pand.

---

Pillenventer loopt tegen de lamp
11-3-2004. Een 51-jarige man liep woensdagmiddag tegen de lamp toen hij een agent methadonpillen aanbood. De diender surveilleerde in burger toen de man hem aansprak. De agent gaf aan belangstelling te hebben en vroeg of de venter een momentje had. Daarop waarschuwde de politieman zijn collega's waarna de verkoper werd ingerekend. Hij bleek tientallen pillen op zak te hebben.

---

Straatdealer op heterdaad betrapt

11-3-2004. Woensdagmiddag werd een 28-jarige straatdealer op heterdaad betrapt toen hij op Geldershoofd zijn verboden waar aan de man probeerde te brengen. Surveillerende agenten zagen dat twee verslaafden contact zochten met een bekende straatdealer. Toen het drietal de dienders in het vizier kreeg, gingen ze er vandoor.

De politiemensen wisten de venter te achterhalen en hielden hem staande. Toen zij de man aan de tand wilden voelen, zagen zij dat hij moeite had om uit zijn woorden te komen. Al snel bleek waardoor dit kwam. De dealer had zijn handelsvoorraad drugs in zijn mond verstopt. Pas toen hij de drugsbolletjes had uitgespuwd, was hij in staat te spreken. Toen stond hij echter met zijn mond vol tanden. De verdachte werd ingesloten.

---

Twee straatrovers gearresteerd

11-3-2004. Dinsdagmiddag en woensdagochtend werden twee vrouwen gearresteerd op verdenking van straafroof in de binnenstad. In een souvenierswinkel aan het Damrak probeerde dinsdag een roofster een 51-jarige vrouw van haar tas te beroven. Een medewerker van de zaak was zeer alert en greep de dief in de kraag.

De andere straatroof vond plaats op het Rapenburgerplein. Hierbij werd door een vrouwelijke tasjesdief geweld gebruikt tegen een 52-jarige vrouw. Het slachtoffer was op weg naar haar werk, toen de verdachte tegen haar begon te schreeuwen. Ze werd geslagen en er werd aan haar tas getrokken. De vrouw wist te ontkomen door het politiebureau in te vluchten. Daar gaf ze de agenten een goed signalement van haar berover, die kort daarna werd getraceerd en aangehouden.
Drie aanhoudingen na schietpartij

11-3-2004. Vanochtend om kwart voor twee vond er in een horecagelegenheid aan de Nassaukade een schietincident plaats. Hierbij raakte een 44-jarige man gewond aan zijn voet. In de omgeving van het ziekenhuis waar het slachtoffer werd behandeld, werden twee verdachten van 23 en 32 jaar aangehouden. Na behandeling in het ziekenhuis, werd ook het slachtoffer aangehouden. De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd. Het is nog onduidelijk wat het motief is voor de schietpartij.

---

Mobiele drugswinkel van straat gehaald

11-3-2004. Agenten arresteerden woensdagmiddag in de binnenstad een 51-jarige drugdealer die vanuit zijn auto verdovende middelen verkocht. De man werd op heterdaad betrapt toen hij een deal sloot met een verslaafde. Agenten waren hiervan getuige en stelden een onderzoek in.

Al snel bleek dat de auto was ingericht als mobiel verkooppunt van harddrugs. De dealer had 14 wikkels op zak en ook in de auto werd het nodige aangetroffen, waaronder ruim 1300 euro handelsgeld. Alles werd in beslag genomen en ook de auto werd geconfisqueerd. Beide mannen werden ingerekend. De koper werd na verhoor heengezonden. De straatdealer werd in verzekering gesteld.

---

Oplettende man voorkomt pinpasfraude

11-3-2004. Woensdagavond rond halfnegen wilde een 28-jarige man geld pinnen bij een geldautomaat op het Mosveld.Toen hij zijn pas in de gleuf van de pinautomaat stopte, reageerde het apparaat anders dan normaal. De man vertrouwde het niet en ontdekte dat voor de gleuf een voorzetmondje was geplaatst. Dit mondje was met tape bevestigd. Verder zag hij aan de binnenzijde een langwerpig voorwerp. Het slachtoffer wist zijn pas te redden.

Plotseling kwam er een man op hem aflopen die een warrig verhaal ophing. Hij pakte het voorzetmondje en het langwerpige voorwerp en liep weg. Na een korte achtervolging verloor de 28-jarige man de mogelijke fraudeur uit het oog. De gewaarschuwde politie trof alleen plakresten van tape op het apparaat aan. Het gaat hier waarschijnlijk om een poging tot "skimmen".

Signalement mogelijke fraudeur

leeftijd 30 à 40 jaar

lengte 1.90 m.

fors postuur

lichte huidskleur

lichtbruine dikke jas

blauwe spijkerbroek

Komt u iets afwijkends tegen bij u pinautomaat, bel dan direct de politie: (0900) 8844.

Lees meer over "skimmen"...

---

Rhino-virus eist opnieuw tol

In de manege

11-3-2004. Gisteravond en vanochtend heeft een veearts opnieuw twee politiepaarden moeten laten inslapen. Beide dieren waren er zo slecht aan toe dat dit de enige uitweg was. De zieke paarden die er het slechtst aan toe zijn, staan in een speciaal ingerichte intensive care. Tien paarden die geen ziekte onder de leden hebben staan afgezonderd in de manege.


Taxichauffeur 100 euro kwijt

11-3-2004. Woensdagochtend rond twaalf uur werd een taxichauffeur door twee "klanten" opgelicht.

De chauffeur pikte op het Centraal Station twee passagiers op die via hun hotel naar Schiphol wilden. Bij het hotel aangekomen vroeg één van de klanten of hij 100 euro mocht lenen. Op Schiphol zou de taxichauffeur met een creditcard betaald worden met een dikke fooi. Aangezien de chauffeur de zaak vertrouwde en één van de mannen in de taxi achterbleef overhandigde hij de 100 euro. Na enkele minuten kwam de lener weer terug bij de taxi met het verzoek aan de medepassagier of hij even kon komen helpen met de koffers. Beide mannen liepen het hotel binnen. Dat was het laatste wat de taxichauffeur van ze heeft gezien.

---

Verhaal protectiegeld verzonnen

11-3-2004. Het verhaal dat veel ondernemers in winkelcentrum de Amsterdamse Poort protectiegeld aan criminelen betalen, blijkt te zijn verzonnen. Eind vorig jaar meldde een winkelier via de media dat hij protectiegelden betaalde en dat tien andere ondernemers medeslachtoffer waren van deze afpersingspraktijken.