Eemland zuid, 08.45 uur

Utrecht 11-03-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Straatroof

AMERSFOORT Op woensdag 10 maart probeerde een man een 28-jarige vrouw van haar gsm te beroven.

Rond 19.15 uur fietste een 28-jarige vrouw uit Amersfoort over de Keerkring terwijl zij aan het bellen was. Plotseling kreeg zij een harde duw en kwam met haar fiets ten val. Zij liet daarbij haar gsm los. Zij zag twee jongens met een fiets staan en een derde jongen probeerde haar gsm te pakken. Zij wist hem echter voor te zijn, waarna zij door de jongen werd geschopt. Vervolgens ging het drietal er zonder buit vandoor. Het slachtoffer liep letsel aan een been en hand op en haar kleding en gsm raakten beschadigd.

De verdachte die de gsm probeerde te pakken was een donker getinte jongeman, 18-21 jaar, ± 1.70 meter, normaal postuur en dreadlocks tot net boven de schouder. In zijn gebit had hij aan de rechter bovenzijde een glimmende tand. Hij droeg wijde donkere kleding met een lichtkleurige ¾ jas.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Op woensdag 10 maart heeft de politie een verkeerscontrole gehouden waarbij extra op brom- en snorfietsen werd gelet.

De controle vond van 13.30 uur tot 15.30 uur plaats. Er werden in totaal veertien overtredingen geconstateerd: het niet dragen van een helm (2), geen bromfietscertificaat (1), geen gele plaat (3), te hoog vermogen (6) en het niet dragen van de autogordel (2).