Politie Friesland

Politieberichten 10/03 (13.00 uur) t/m 11/03 (07.00 uur)

Fryslân 11-03-2004 - Voor meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Dokkum: verkeerscontrole tijdens wegwerkzaamheden
Op woensdag zijn tussen 10.00 uur en 12.00 uur extra snelheidcontroles uitgevoerd op de Lauwersseewei. Zes overtreders kregen een proces-verbaal. Op het wegtraject tussen Dokkum en Metslawier worden wegwerkzaamheden uitgevoerd door provincie Fryslân. Hierdoor is tijdelijk een afwijkende snelheidslimiet van kracht van 50 kilometer per uur. Op het traject ervoor en erna mag 70 kilometer per uur gereden worden. De extra controles staan in relatie tot de veiligheid van de wegwerkers. De politie blijft tot het eind van de werkzaamheden snelheidcontroles uitvoeren.

Heerenveen: radardetector in beslag genomen
De politie heeft woensdag rond 11.15 uur aan de Zanden een radardetector in beslag genomen. De eigenaar, een 53-jarige automobilist uit Heerenveen, deed geen vrijwillige afstand van de detector. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt.

Heerenveen: winkeldiefstal
Een 18-jarige man uit Heerenveen is woensdag rond 14.20 uur aangehouden in een winkel aan de Dracht. De man had een mobiele telefoon weggenomen en getuigen zagen dat de verdachte de telefoon op het Breedpad in het water gooide. Personeel van de winkel hield de man aan. Een 24-jarige inwoner van Joure deed aangifte.

Surhuisterveen: invordering rijbewijs
De politie heeft woensdag rond 17.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige automobilist uit Harkema. De politie zag de bestuurder met hoge snelheid rijden in Houtigehage op de Dunoardswei en ging achter hem aan. Via de Trije Roeden in Surhuisterveen reed de automobilist de Warreboslaan in waar hij aangehouden werd. Onderweg reed de automobilist 110 km/u op een weg waar 60 km/u is toegestaan. Ook haalde de bestuurder autos in zonder richting aan te geven en passeerde hij twee gevaarlijke kruisingen zonder af te remmen.

Wolvega: inbraak bedrijf
Woensdag tussen 03.00 uur en 15.00 uur is ingebroken in een grillroom aan de Pastoriestraat. De inhoud van de kassa, enkele honderden euros, en de inhoud van twee gokkasten, inhoud nog onbekend, is weggenomen. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam te forceren. Een 42-jarige inwoner van Zwartsluis deed aangifte.

Workum: aanrijding met letsel
Bij een aanrijding aan de Sudergoawei zijn woensdag rond 17.45 uur drie personen lichtgewond geraakt. Alledrie zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.
Een 23-jarige automobilist uit Harlingen reed over de Spoardijk in de richting van It Heidenskip. De automobilist verleende geen voorrang aan een 64-jarige automobilist uit Aalsmeer die op de Sudergoawei in de richting van Bolsward reed. Hierdoor reed de bestuurder uit Aalsmeer tegen de betonnen bermrand, sloeg daardoor over de kop, raakte een lichtmast en sloeg nog tweemaal over de kop. De bestuurder en zijn passagier, een 60-jarige vrouw uit Aalsmeer, zijn door omstanders uit de auto gehaald. De bestuurder was verwond aan zijn hand en zijn inzittende had last van haar hoofd en nek. De bestuurder van de andere auto had pijn aan zijn hoofd en zijn been. Beide voertuigen waren zwaar beschadigd.

Leeuwarden: inbraak woning
Woensdag tussen 15.30 uur en 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Beetgumerstraat. Een 29-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte. Men kwam binnen door een raam te verbreken. Een DVD-speler was weggenomen.

Follega: aanrijding met letsel
Bij een aanrijding op de A6, Lemmer richting Joure, ter hoogte van de afrit Oosterzee zijn woensdag rond 22.45 uur twee personen gewond geraakt. Een 32-jarige automobilist uit Terherne reed richting Joure ter hoogte van de afrit Oosterzee toen hij de door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. De automobilist stuurde naar rechts en reed daardoor tegen de rechter achterkant van een 71-jarige automobilist uit Echtenerbrug die op de afrit reed. Hierdoor begon de auto van de 71-jarige automobilist te tollen en kwam met zijn neus in de richting van Lemmer tot stilstand. Een voorbijganger, een 26-jarige automobilist uit Groningen wilde helpen en parkeerde zijn auto voor de auto van de 71-jarige automobilist. Een 44-jarige automobilist uit Sint Nicolaasga zag beide autos vervolgens over het hoofd en reed er tegen aan. Het voertuig van de Groninger werd daardoor 25 meter de berm ingeslingerd. Bij deze laatste botsing raakte de bestuurder en zijn inzittende een 41-jarige man uit Sint Nicolaasga gewond. Beiden zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen en Sneek gebracht.

Oudehaske: verdachte aangehouden
De politie heeft donderdag rond 00.20 uur een 35-jarige automobiliste uit Slochteren aangehouden. De vrouw reed zonder rijbewijs. De bestuurster trok de aandacht van de politie omdat zij nogal slingerde.

Beetgumermolen: rijden onder invloed
De politie heeft donderdag rond 00.40 uur een 25-jarige automobilist uit Wier gecontroleerd. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de automobilist 240 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Omdat hij vervelend was, is de man op weg naar het politiebureau aangehouden. Tegen de automobilist is proces verbaal opgemaakt.

Drachten: rijden onder invloed
De politie heeft donderdag rond 03.40 uur een 58-jarige automobilist uit Drachten gecontroleerd aan de Splitting. De vrouw bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies de bestuurster 320 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van twee uren. Ook is proces verbaal opgemaakt.

Drachten: inbraak school
Donderdag rond 03.15 uur is ingebroken in een school aan de Ring. Weggenomen zijn twee systeemkasten. De inbrekers kwamen binnen door een raam in te gooien. Een 55-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.