Stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht 11-03-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie woensdagmiddag een winkeldief aangehouden die ook nog een mishandeling pleegde.

De beveiliging van de winkel had omstreeks 16.35 uur gezien dat een 24-jarige vrouw uit Breda artikelen had meegenomen zonder deze eerst af te rekenen. De vrouw werd door de beveiliging aangesproken en meegenomen naar een ophoudruimte. De verdachte wilde dit niet en begon zich te verzetten door te trappen en te slaan. De politie heeft de vrouw voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Janskerkhof vond woensdagmiddag een aanrijding tussen een automobilist en een voetganger plaats.

Een vrouw uit Utrecht (gegevens nog onbekend) wilde omstreeks 14.05 uur vanuit de stadsbus oversteken op het Janskerkhof. Op het moment dat zij voor de bus langs liep werd zij geschept door een 23-jarige automobilist die over de doorgetrokken streep langs de bus wilde rijden.

De vrouw werd geraakt en kwam op het wegdek terecht. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.

Aanrijding tussen bromfiets en auto

UTRECHT Woensdagmiddag vond op de Keggedreef een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist plaats. Hierbij raakte de bromfietser gewond.

Een 32-jarige bromfietser uit Utrecht reed omstreeks 14.35 uur vanuit de Henriettedreef het kruispunt met de Keggedreef op. Hierbij zag hij een auto bestuurd door een 33-jarige man uit Maarssen - niet aankomen waardoor een aanrijding ontstond.

De bromfietsbestuurder raakte gewond en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Door vreemd rijgedrag heeft de politie een man aangehouden die te veel gedronken had.

Tijdens de surveillance zagen agenten in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 maart een automobilist rijden waarvan men het vermoedde had dat hij te veel gedronken had. Na een eerste blaastest bleek het vermoeden juist en werd de 28-jarige man uit Nieuwegein aangehouden en naar het bureau gebracht. Hier wees de ademanalyse 645 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijontzegging van zeven uur. Uit onderzoek bleek dat zijn rijbewijs al eerder ingenomen was.