Politie Groningen

Persberichten donderdag 11 maart 2004

Provincie Groningen 11-03-2004 -

Hoogezand: vrouw vernielt autos
In haar woning in Haren heeft de politie woensdagavond een 46-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw wordt verdacht van vernieling van de auto van de ex-vriendin van haar man. De man verbleef in een woning aan Oberon in Hoogezand en was in gezelschap van zijn ex-vriendin. Zijn echtgenote constateerde dit en werd kwaad. Ze bekladde aanvankelijk de autos van haar man en de ex-vriendin met lippenstift en verdween. Kort daarna kwam ze terug en gooide met een straattegel een ruit van de auto van een vriendin in. Daarna smeet ze twee keien tegen de auto van haar man. De vrouw ging daarna naar huis waar ze door de politie werd aangehouden. De verdachte werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Ze bekende de vernielingen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Grijpskerk: kind onder auto
Een 3-jarig jongentje uit Grijpskerk is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in de Nicolaas Grijpstraat in Grijpskerk. Het kind rende plotseling de straat op en werd aangereden door een juist passerende auto, bestuurd door een 57-jarige man, eveneens uit Grijpskerk. Het kind kwam te vallen en liep been- en hoofdletsel op. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Hoogezand: dure auto gestolen bij inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Kalkwijk in Hoogezand hebben de daders in de nacht van dinsdag op woensdag een personenauto, merk Audi TT Roadster weggenomen. De inbrekers kwamen de woning binnen door het verbreken van een deur van de garage. Via de garage konden ze in de woning komen waarbij de autosleutels werden gevonden. Naast de auto namen ze een tas met persoonlijke eigendommen van de bewoners mee. De tas, alsmede een koffer die in de auto lag, zijn inmiddels in Groningen terug gevonden. De politie onderzoekt de inbraak.

Holwierde: snelheidscontrole
De politie heeft woensdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg N33 in Holwierde. Van 67 autos werd de snelheid gemeten. Niemand reed harder dan de toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Beneluxweg in Groningen zijn woensdagavond 950 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 52 te hard. De hoogst genoteerde reed 106 km/u waar maximaal 70 was toegestaan.

Groningen: alcomobilist
Een 69-jarige automobilist uit Groningen is woensdagavond op de Friesestraatweg in Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed slingerend over de weg waarop hij een stopteken kreeg. Hij bleek duidelijk onder invloed van alcohol. Vanwege gezondheidsredenen kon hij geen ademanalyse ondergaan, reden waarom bij hem bloed werd afgenomen voor naar het promillagegehalte. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: broer aangehouden voor mishandeling
Een 19-jarige inwoner van Groningen is woensdagmiddag aangehouden voor mishandeling van zijn 20-jarige broer De jongeman kreeg in de gezamnelijke woning aan de Spieghelstraat in Groningen ruzie met zijn broer over diens gedrag. Dat was voor hem aanleiding om zijn broer enkele keren in zijn arm te steken met een mes. De 20-jarige man liep daardoor hevig bloedende wonden op en werd ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Daarna heeft hij aangifte gedaan van de mishandeling. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: lastige winkeldief aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag een 40-jarige Stadjer van de beveiliging van een warenhuis aan de Grot Markt overgenomen die zich schuldig had gemaakt aan de diefstal van vier truien ter waarde van 239 Euro. De man werd daarvoor aangehouden door
beveiligingsmedewerkers maar maakte daarover stennis. Hij sloeg om zich heen en kon met moeite worden overmeesterd. Hij bleek voor te komen op de veelplegerslijst. Hij is daarom na het onderzoek ingesloten.