Rijn & Venen, 09.35 uur

Utrecht 11-03-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Getuige(n) gezocht openbare schennis in trein

WOERDEN - Op dinsdagavond heeft een man in de trein van Rotterdam naar Woerden, tussen station Gouda Goverwelle en Woerden, een vrouwelijke passagier lastiggevallen. De man kwam rond 23.30 uur met een ontbloot onderlichaam op de vrouw af. Een getuige heeft de vrouw bijgestaan en heeft de deels ontblote man vastgepakt. Deze rukte zich los, waarbij hij zijn jas achterliet.

De politie verzoekt deze getuige, en eventuele andere getuigen, contact op te nemen met bureau Rijn & Venen, op 0900-8844.

Signalement van de verdachte man:

Man, 20-25-jaar met getinte huidskleur en zwart haar. Ongeveer 1.70 m. lang, met een normaal postuur. De man droeg een spijkerbroek, felgroene jas met capuchon (die hij verloor toen hij zich losrukte), groene trui met aan de bovenzijde smalle wit/oranje strepen.

Verkeerscontrole Spoorlaan

WOERDEN Woensdagavond 10 maart heeft de politie tussen 21.30 en 22.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Spoorlaan. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het rijden zonder gordel, één vanwege het niet kunnen tonen van het rijbewijs en één vanwege geen geldige APK. Een fietser werd bekeurd voor het ontbreken van verlichting.

Bekeuringen gordel en parkeren

ACOUDE Woensdagavond 10 maart heeft de politie verschillende bekeuringen uitgedeeld. Er werd zeven keer bekeurd voor het niet dragen van de gordel en zes keer voor parkeren buiten parkeervakken op de Kerkgaarde.

Verkeerscontrole

WOERDEN Op woensdagochtend is een verkeerscontrole gehouden op de Spoorlaan tussen 08.15 uur en 09.00 uur. Tijdens de controle werden zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel tijdens het rijden en één automobilist kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen.

Toezichthouden

MONTFOORT Op woensdagmiddag is er omstreeks 15.00 uur toezicht gehouden op de Hofstraat en de Hoogstraat. Tijdens het toezicht houden werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren in een parkeerverbod en vijf voor het parkeren zonder een parkeerschijf.

Winkeldiefstal

WOERDEN Op woensdagmiddag is een 62-jarige man uit Woerden aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Omstreeks 15.00 uur werd de man door de filiaalchef in een winkel aan de Industrieweg betrapt met producten in zijn tas en jas. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekennende verklaring aflegde. De Woerdenaar heeft een transactie van 130,- moeten betalen.

Verkeersongeval

WOERDEN Op woensdagmiddag heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Rembrandtlaan en de Ridderstraat. Omstreeks 15.50 uur reed een 73-jarige automobilist uit Nieuwkoop over de Ridderstraat. Bij het oversteken van de kruising verleende hij geen voorrang aan een 43-jarige fietsster uit Woerden. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de vrouw licht beenletsel opliep. De automobilist bleef ongedeerd.

Scootercontrole

MAARSSEN Op woensdagmiddag is een scootercontrole uitgevoerd tussen 13.30 uur en 16.00 uur.

De controle werd uitgevoerd in Maarssenbroek en Maarssendorp,. Hier werd door leden van het politiemotorteam, scooterrijders naar de controleplaats geleid, waar de scooter werden gecontroleerd. Er werden verschillende bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat (2x), te hard rijden op een brom- of snorfiets (3x) en het niet of niet goed dragen van een helm tijdens het rijden (4x).