Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 11 maart 2004

* MANNEN BEROOFD
SCHIEDAM - Woensdagavond omstreeks elf uur werden een 24-jarige man uit Schiedam en een 39-jarige man uit Rotterdam op de Parkweg beroofd. Het tweetal liep ter hoogte van een snackbar, toen zij door een groep personen werden benaderd. Plotseling pakte één van hen een vuurwapen en eiste geld en een mobiele telefoon van de slachtoffers. Nadat men onder meer geld van de Schiedammer en de Rotterdammer had afgenomen ontstond een vechtpartij, waarna de slachtoffers kan zagen te vluchten.
De recherche van district Schiedam stelt een nader onderzoek in.


* ELFJARIG MEISJE REDT VIERJARIG JONGETJE VAN VERDRINKINGSDOOD

ROTTERDAM - Kordaat ingrijpen van een elfjarig Rotterdams meisje redde woensdagmiddag rond twee uur het leven van een vierjarig jongetje uit Rotterdam in een zwembad aan de Zevenkampse Ring. Het meisje zag het ventje op de bodem van het zwembad liggen, alarmeerde een aantal personeelsleden en haalde het jongetje met hen weer boven water.
Personeel van de Brandweer, dat als eerste ter plaatse was, startte direct met hulpverlening aan het slachtoffertje, dat kort daarna bijkwam. Na verder onderzocht te zijn door medewerkers van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond en van de Medische Urgentiehelikopter werd het jongetje naar het Sint Franciscus Gasthuis vervoerd.
Het zwembad werd vervolgens gesloten vanwege de emoties van diverse personeelsleden. Slachtofferhulp ontfermde zich over hen.


* BRAND IN CLUBHUIS; VERDACHTE AANGEHOUDEN

VLAARDINGEN - Woensdagavond omstreeks negen uur ontstond brand in een voormalig clubhuis aan de Claudius Civilislaan. De brandweer, die middelbrand maakte, liet het gebouw gecontroleerd afbranden. Politiemensen werden door getuigen aangesproken, die verklaarden dat de brand was aangestoken. Na een ingesteld onderzoek kon omstreeks elf uur 's avonds een veertienjarige jongen uit Vlaardingen worden aangehouden.
De recherche zet het onderzoek naar de brandstichting voort.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Vaanweg, Westzeedijk, Boompjes, Weena en Slinge.
Tussen half acht en kwart over negen hielden op de Vaanweg 94 van de 744 de radarwagen passerende automobilisten zich niet aan de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur. Op de Westzeedijk, waar tussen kwart over tien en elf uur werd gecontroleerd, namen 29 van de 540 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten overtreding: 93 km/uur.
Tussen half twee en half drie flitste de snelheidsradar op de Boompjes 25 van de 760 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers. Hoogste score bedroeg hier 85 km/uur in plaats van '50'.
Op het Weena werd tussen vier uur en half zes gecontroleerd. Hier hielden 49 van de 744 passerende weggebruikers het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur. Tussen vier uur en kwart over vijf stond de snelheidsradar op de Slinge, waar bij wegwerkzaamheden een maximum snelheid van 30 km/uur geldt. Van de 830 passerende automobilisten kunnen er binnenkort 243 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen. Hoogst gemeten overtreding bedroeg hier 65 km/uur.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN - Woensdagochtend omstreeks negen uur stelden politiemensen van district Waterweg, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning aan de Vaartweg in. Onder planken in de woonkamer werd een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 200 planten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd.
Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* WAPENVERZAMELAAR AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Rechercheurs van het district Rotterdam-West stelden woensdagmiddag op grond van de Wet Wapens en Munitie een onderzoek in een woning in de Allard Piersonstraat in. Daar troffen zij een grote vuurwapenverzameling aan, eigendom van de 74-jarige bewoner. Hierbij werden vier geweren, een revolver, hand- en mortiergranaten, werpsterren, patroonhouders en -banden en een grote hoeveelheid munitie in beslag genomen. De 74-jarige Rotterdammer werd aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. In de woning werden, naast het in beslag genomen wapentuig, nog diverse andere wapens aangetroffen. Deze bleken echter door de bejaarde wapenverzamelaar onklaar te zijn gemaakt. Aanleiding tot de huiszoeking bij de Rotterdammer was het feit dat diens 21-jarige kleinzoon woensdagmorgen was aangehouden op de Jacques Dutilhweg. Diens rijgedrag was aanleiding voor politiemensen om hem in zijn auto aan de kant te zetten, waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Toen hij nog wat in zijn auto rommelde, troffen de politiemensen bij hem een patroon voor een dubbelloops jachtgeweer aan. De Rotterdammer verklaarde daarop dat zijn 74-jarige opa een verwoed verzamelaar was. Een reden voor de rechercheurs om er 's middags een kijkje te gaan nemen. Ook de 21-jarige Rotterdammer werd voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* VERDACHTE STRAATROOF AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Woensdagmiddag omstreeks half vijf werd een 29-jarige man uit Vlaardingen aangehouden, verdacht van een straatroof die eerder die dag op het Station Vlaardingen-West had plaatsgevonden.
Een achttienjarige jongen uit Hoek van Holland werd omstreeks half drie door twee mannen benaderd en moest onder bedreiging van een mes zijn mobiele telefoon afgeven. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in, waarna één van de verdachte op de Agricolastraat werd aangetroffen. De 29-jarige Vlaardinger werd overgedragen aan de Spoorwegpolitie, die een verder onderzoek instelt naar de tweede verdachte.